Velika koncertna turneja In Memoriam of EKV

14.12.2017. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Velika koncertna turneja In Memoriam of EKV

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine.

In Memoriam of EKV

Zona (bivši Rock), Zenica- 13.12.2017. – 20:00 h

Dom mladih, Palma klub, Tuzla – 14.12.2017. – 21:00 h

Cinemas club Sloga, Sarajevo – 15.12.2017. - 21:00 h

OKC Abrašević, Mostar – 16.12.2017. - 21:00 h

Idemo !!! Najveća turneja IN MEMORIAM OF EKV SA DVA ORIGINALNA ČLANA - četiri grada 13.12. Zenica - Zona ( bivši Rock ), 14.12. Tuzla - Palma, 15.12. Sarajevo - Sloga - predgrupa ReCover i 16.12. Mostar - Abrasevic .... I ŠLAG NA TORTU - prvi put će biti izvedene dvije neobjavljene Milanove pjesme :)

UPRAVO TE DVIJE PJESME ĆE DVA BIVŠA ČLANA EKV - MARKO I ĆIMA, TE TOMKE I NEMANJA - BEND KRUG, SKUPA SA SARAJEVSKOM KUĆOM MUZIKE I ZABAVE PANTA RHEI ( ORGANIZATOR SVIH OVIH KONCERATA U BIH ) USKORO OBJAVITI !!!!!

In Memoriam of EKV nas je nacin da lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava.

Koncertima ćemo obiljeziti dvadeset četvrtu godišnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVŠIM ČLANOVIMA EKATARINE VELIKE.

EKV je definitivno obilježio 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto ćete imati priliku čuti u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih života.

Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sječanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamenljivosti, pruzimo mogučnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV čuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. "Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.", kazu članovi benda.

A članovi su:

Marko Milivojevic, bubnjar sa najduzim stazom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

Dragisa Uskokovic - Ćima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju zivih svirki u to vrijeme.

Nemanja Dašić, vokal i gitara.

Dejan Tomovic - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu VAMPIRI.

Teodor Jani, na gitari, ekscentricni Grk, zasluzan za novi EKV-ov zvuk na albumu LJUBAV. Ujedno je i producirao albume LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS i DUM DUM. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi 7 dana, gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo. //

Pjesma koju Milan za zivota nije objavio - odsvirao ju je sa Markom - tadašnjim bubnjarom EKV i sadašnjim bubnjarem benda Krug koji nastupa sredinom decembra na turneji u BiH .... pjesma ce premijerno biti izvedena u Zenici 13.12 - Zona # 14.12. u Palmi - Tuzla, 15.12. u Slogi - Sarajevo i 16.12. u Abrasevicu - Mostar # ima jos jedna pjesma koju ćemo predstaviti ovih dana - ista joj je sudbina. Ove dvije neobjavljene pjesme EKV će u narednim mjesecima objaviti bend Krug i panta rhei Sarajevo.

https://www.youtube.com/watch?v=C-AFeirsipA

Slavimo beskonačnu rock energiju i sjećamo se godišnjice Milanovog preranog odlaska u četiri bh grada - Zenica, Tuzla, Sarajevo i Mostar 

Dakle, još jednom....vidimo se u Zenici 13.12., Tuzli 14.12., Sarajevu 15.12., i u Mostaru 16.12. i sjećamo se EKATARINE VELIKE i uzivamo u čarobnim koncertima.

Ulaznice za koncert u Zenici u pretprodaji se mogu kupiti u “Zoni”. Cijena karte u pretprodaji - 7 KM, na dan koncerta 10 KM.

Ulaznice za koncert u Tuzli u pretprodaji se mogu kupiti u CD Shop-u Mido Korzo. Cijena karte u pretprodaji – 8KM, na dan koncerta 10 KM.

Ulaznice za koncert u Sarajevu u pretprodaji se mogu kupiti u “Slogi”.  Cijena karte u pretprodaji - 10 KM, na dan koncerta - 15 KM. Karta za četiri osobe - 50 KM + stol i dvije stolice.

Ulaznice za koncert u Mostaru u pretprodaji se mogu kupiti u OKC Abrašević i u trafici na Rondou. Cijena karte u pretprodaji – 10KM, na dan koncerta – 12 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza