Otvorena kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto 2018"

24.06.2018. 10:58 / Izvor: Akta.ba
Otvorena kulturno-turistička manifestacija 'Mostarsko ljeto 2018'

Ovogodišnje "Mostarsko ljeto" održat će se od 23. lipnja do 19. kolovoza s više od 40 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru.

Koncertom francuske kantautorice Pomme te izložbom mladog mostarskog slikara Anela Pale u subotu navečer otvoreno je "Mostarsko ljeto 2018".

Kulturno-turističku manifestaciju na uvodnoj svečanosti u Centru za kulturu Mostar otvorio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je kazao kako su manifestacije poput Mostarskog ljeta jako bitne za Vijeće ministara BiH, jer predstavljaju suštinu i bit države Bosne i Hercegovine.

"BiH je po mnogu čemu posebna zemlja, jer je ona nasljednik brojnih civilizacija na ovom prostorima koje su znale prepoznati posebnost ljudi i ovdašnje vrijednosti", dodao je Zvizdić.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović u svom je govoru poručio kako je "Mostarsko ljeto" od iznimnog značaja za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, podsjetivši kako je manifestacija prije dvije godine ponovno pokrenuta nakon osmogodišnje stanke.

"Ove godine nastojali smo sadržajima još više obogatiti "Mostarko ljeto", a doveli smo i jednu veliku zvijezdu kako bismo svi doživjeli veliki spektakl ispod Starog mosta. Imamo informaciju od turističke zajednice da se već popunjavaju kapaciteti i da će koncert Dine Merlina biti veoma posjećen. Nadam se da više nećemo biti prekida u održavanju "Mostarskog ljeta" i da ćemo ovu manifestaciju dignuti na još višu razinu, jer Mostar to zaslužuj", poručio je ministar Hadžović.

Na početku "Mostarskog ljeta" otvorena je izložba Anela Pale, mostarskog umjetnika koji je završio poslijediplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a zatim je koncert održala mlada francuska kantautorica Pomme, koja je ostvarila brojne suradnje s poznatim svjetskim umjetnicima i koja puni koncertne dvorane širom Francuske.

Ovogodišnje "Mostarsko ljeto" održat će se od 23. lipnja do 19. kolovoza s više od 40 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru.

Središnji događaj je koncert Dine Merlina ispod Starog mosta 11 kolovoza.

Organizatori "Mostarskog ljeta" su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Vlada HNŽ-a i županijskog Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, a sponzori su Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, Grad Mostar, Institut "Yunus Emre" i BH Telecom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza