Kreativan kraj Teorije velikog praska

24.08.2018. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Kreativan kraj Teorije velikog praska

Posljednja sezona s emitiranjem će početi 24. septembra.

Serija Teorija velikog praska (The Big Bang Theory) završit će u maju 2019. godine, nakon 12. sezone i rekordnih 279 epizoda, piše Variety.

Posljednja sezona s emitiranjem će početi 24. septembra.

"Zauvijek smo zahvalni našim fanovima na podršci. Zajedno s glumcima, scenaristima i cijelom ekipom, izuzetno smo zahvalni na uspjehu serije i cilj nam je stvoriti finalnu sezonu i epizodu koje će Teoriji velikog praska dati kreativan kraj", piše u saopćenju koje su potpisali Warner Bros. Television, Chuck Lorre Productions i CBS, prenosi Hina.

Prema nekim izvorima, odluka da se ne snimaju dodatne sezone donesena je jer su ugovori Warner Brosa sa CBS-om i glumačkom ekipom istekli, a apetiti za još jednom napornom rundom pregovora su sa svih strana bili slabi. Prethodni pregovori s glumačkom postavom trajali su mjesecima, a originalna postava glavnih glumaca - Jim Parsons, Kunal Nayyar, Simon Helberg, Kaley Cuoco i Johnny Galecki - pristala je odreći se dijela honorara kako bi se povećale plaće kolegicama Melissi Rauch i Mayim Bialik.

Jim Parsons, koji je osvojio četiri Emmyja za ulogu Sheldona Coopera, signalizirao je da je spreman otići. Njegov odlazak značio bi veliku rekonfiguraciju serije, koju producenti nisu bili voljni napraviti.

U konačnici, odlučeno je da će završiti seriju dok još dobro kotira.

Od početka emitiranja 2007. godine Teorija velikog praska osvojila je 52 nominacije i 10 nagrada Emmy, te sedam nominacija za Zlatni globus.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza