Mladi tim iz Bosne i Hercegovine kreirao platformu za salone ljepote

19.01.2019. 09:37 / Izvor: Fena
Mladi tim iz Bosne i Hercegovine kreirao platformu za salone ljepote

Mladi tim programera "15do3" predvođen Damirom Šeremetom i Vedranom Kapetanovićem, kreirao je originalnu bosanskohercegovačku platformu.

Mladi tim programera "15do3" predvođen Damirom Šeremetom i Vedranom Kapetanovićem, kreirao je originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta.

Radi se o platformi koja omogućava rezerviranje termina u omiljenim salonima ljepote, koja će od danas biti aktivna.

Specifičnost tog tima je što su svi mladi i što su imali priliku raditi za velike softverske kuće, ali su odlučili da naprave iskorak na bh. tržištu i osmisle nešto novo i svoje.

"Želimo stajati iza bh. proizvoda u IT sektoru. Naravno, u današnjem vremenu to je lakše reći nego uraditi s obzirom na povezanost globalnog tržišta", kazao je Šeremet Feni dodajući da je najteži dio posla osmisliti nešto novo te tu zamisao vrlo brzo pretvoriti u proizvod.

Iz tima "15do3" poručuju da je to samo početak te da vjeruju da njihova aplikacija ima potencijal za širenje ponude, a prve povratne informacije govore da ona ima svoje mjesto i na bosanskohercegovačkom, ali i na regionalnom tržištu.

"Čekanja, pozivi i 'pregovaranje' o datumima postaju stvar prošlosti. Rezervacije više ne zavise od radnog vremena salona, što olakšava pristup korisnicima, a rasterećuje pružaoce usluga administracije i dodatnih obaveza praćenja i rada sa rasporedom",  pojasnio je Kapetanović.

Povezivanje putem aplikacija te vrste osigurat će predstavljanje salona koji tek počinju sa radom te onima koji do sada nisu ulagali u marketing i vidljivost na tržištu.

"Mogućnost pregleda ponuda, lokacija, usluga i termina oslobodit će salone obaveze da rade na razvoju vlastitih web stranica i opterećenja vođenja kanala na društvenim medijima. Jednostavno, povezivanje korisnika i pružaoca usluga postaje posao tima 15do3", zaključio je Šeremet.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza