Otvorene prijave za 11. sezonu Sport Centar Business lige 2019/20

04.08.2019. 10:11 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave za 11. sezonu Sport Centar Business lige 2019/20

Organizator ističe da je broj učesnika i ove sezone ograničen na 16 ekipa.

Sport Centar Business liga je najprestižnije takmičenje ekipa privrednih subjekata i kompanija iz Bosne i Hercegovine koje organizuje Udruženje "Razvoj sporta – Sport Centar" iz Sarajeva. Prijave za novu, 11. sezonu Business lige 2090/20 otvorene su 5. avgusta i mogu se izvršiti putem e-maila sc.bliga@gmail.com, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti i putem brojeva telefona 033/200-576 ili mobitela/Vibera 060/303-9393.

Organizator ističe da je broj učesnika i ove sezone ograničen na 16 ekipa, koji će se kroz 15 kola ligaškog sistema takmičenja i odigravanja utakmica u noćnim terminima ponedjeljkom i četvrtkom od 19 do 23 sata, te kroz četvrtfinale i polufinale boriti za titulu šampiona SC Business lige 2019/20.

Planirani početak nove 11. sezone Business lige je novembar 2019. g., a kao i prethodnih godina pravdu na utakmicama će dijeliti zvanični arbitri Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Za šampione Business lige bit će dostupna mogućnost nastupa na FIFCO World Cupu 2020, koji je najavljen u Dubaiju najesen 2020. g., kao predstavnika Bosne i Hercegovine.

Iz Business lige podsjećaju na pravila kojima će biti ograničen angažman igrača koji nisu uposlenici kompanija. Firmama će biti omogućena prijava do tri igrača koji nisu uposlenici te kompanije, ali uz uslov da to nisu aktivni fudbaleri. Također, i ove sezone na snazi je pravilo da spajanje ekipa dvije i više institucija/kompanija neće biti moguće, tako da svaka firma mora biti zaseban učesnik.

Dominaciju BH Pošte, koja je u proteklih šest godina čak četiri puta bila šampion, prošle sezone je prekinula kompanija ZAMM Media, a među učesnicima Business lige ističu se: Lutrija BiH, BH Telecom, Ziraat Bank BH, Bosna Bank International, Bosnalijek, Fabrika Duhana Sarajevo, Apoteke Sarajevo, Volkswagen Sarajevo, Securitas, TV Hayat, Oslobođenje, Amadeus, Elektrodistribucija, Domovi zdravlja KS, TVSA, Elektroprivreda BiH, KJKP Vodovod i kanalizacija, Tržnice Sarajevo, Fan Ferhatović, Regulator,City Park, Farmavita, Vatrogasci Sarajevo, Klas, Top Shop, Pokop, Bazen Otoka, Addiko Banka, DB Schenker, Telemach, Javni Servis BiH (BHRT), DDC MLS, MUP KS, Međunarodni Aerodrom Sarajevo, KSC Skenderija, Alvogen, R&S, Aljazeera Balkans, Sarajevogas i mnogi drugi.

Sponzori i partneri koji su zainteresovani da podrže 11. izdanje SC Business lige mogu se javiti na e-mail marketing@scsport.ba. Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na web-portalu www.SCsport.ba  i www.businessliga.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business liga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza