Slijede razgovori o zakupu Koševa

03.09.2020. 13:06 / Izvor: Akta.ba
Slijede razgovori o zakupu Koševa

Općinsko vijeće Centar donijelo je odluku o proglašenju Fudbalskog kluba Sarajevo kao sportske organizacije od posebnog interesa za Općinu Centar.

Općinsko vijeće Centar, na sjednici održanoj u četvrtak 3. septembra 2020. godine, donijelo je odluku o proglašenju Fudbalskog kluba Sarajevo kao sportske organizacije od posebnog interesa za Općinu Centar.

Prema riječima načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića ovo je još jedan značajan korak da bi se stadion Koševo FK Sarajevo predao na upravljanje na period od 30 godina, uz mogućnost da se taj period produži na dodatnih 15 godina.

"Ovo ne znači automatski da je stadion „Asim Ferhatović Hase“ već predat na upravljanje FK Sarajevo. Nakon ove odluke treba se održati sastanak tima Općine Centar i predstavnika FK Sarajevo da se usaglasi prijedlog ugovora u vezi izdavanja stadiona. Tek kada se ti razgovori završe, prijedlog ugovora će se naći pred Općinskim vijećem, koje mora verifikovati ugovor o izdavanju stadiona", istakao je načelnik Ajnadžić.

Da podsjetimo, nakon što je Općinsko vijeće odobrilo davanje stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na upravljanje FK Sarajevo, formiran je tim Općine koji će zajedno sa predstavnicima ovog kluba izraditi prijedlog ugovora.  

Tim Općine Centar predvode načelnik Ajnadžić, u čijem odsustvu će ga mijenjati Mustafa Resić, a članovi tima su i Fahrudin Kurtović,  Belma Bašović, Muhamed Alaim, Faruk Hadžibegić (kojeg će u slučaju odsustva mijenjati neko od drugih legendi FK Sarajevo), te Velija Katica i Sejad Đozo, kao i akademik Miloš Trifković i profesori Simić Milić, Željko Šain i Vedad Silajdžić. 

Na osnovu ugovora o zakupnini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", FK Sarajevo će imati mogućnost da ovaj ugovor produži na dodatnih 15 godina, a klub će preuzeti obavezu plaćanja PDV-a, što uključuje i nesmetano upravljanje i ekonomsku eksploataciju poslovnih prostorija, odnosno sadržaja koji su sastavni dio stadiona unutar objekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza