Đoković: Želim da ovo neprijatno iskustvo pretvorim u važnu životnu lekciju

07.09.2020. 15:29 / Izvor: SCsport.ba
Đoković: Želim da ovo neprijatno iskustvo pretvorim u važnu životnu lekciju

Novak Đoković se oglasio poslije diskvalifikacije sa US Opena.

Novak Đoković se oglasio poslije diskvalifikacije sa US Opena.

Prvi teniser svijeta je diskvalifikovan u osmini finala grand slama u Njujorku jer je posline 11 odigranih gemova protiv Pabla Carena Buste pogodio lopticom linijsku sutkinju.

“Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovjek, ali i teniser.

Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve“, napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

Organizatori US Opena saopštili su da će najbolji reket planete ostati bez bodova i novčane nagrade koju je zaradio plasmanom u četvrto kolo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza