Otvorene prijave ekipa za 12. sezonu SC Business lige

25.09.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Otvorene prijave ekipa za 12. sezonu SC Business lige

Business liga je korporativno takmičenje u malom fudbalu koje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje od 2009. godine.

Business liga je korporativno takmičenje u malom fudbalu koje se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizuje od 2009. godine.

Pravo na učešće u takmičenju Business liga imaju sve kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini, a u prethodnim godinama učešće je uzelo mnogo renomiranih kompanija, a titule prvaka u prethodnim sezonama osvajali su BH Pošta, Bosnalijek, Marmex, Zamm MC, Lutrija BiH, dok je u protekloj za njih debitantskoj sezoni naslov prvaka osvojila SIPA.

Prošlogodišnji prvaci (SIPA) sa drugoplasiranom (BOSNALIJEK) i trećeplasiranom (DDC MLS) ekipom.

Utakmice se igraju u večernjim terminima, a svaka ekipa igra jednu utakmicu sedmično. Susreti se igraju po dva poluvremena u trajanju od 20 minuta, a svaka ekipa na terenu ima 5+1 igrača. Sve utakmice SC Business lige sude profesionalne sudije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

SC Business liga je sjajna prilika za rekreaciju uposlenika uz vrhunski team building koji će poboljšati odnose među kolegama unutar kompanije/institucije. Stalnim druženjem s ekipama drugih pravnih lica otvaraju se mogućnosti i za nove nove poslovne prilike.

Sve utakmice prate i novinarske ekipe portala SCsport.ba, na kojem se redovno objavljuju najave utakmica, raspored odigravanja susreta, tabele, rezultati, predstavljanje ekipe, intervjui, fotografije sa utakmica… a ovisno o sponzorima, najbolje pojedince i pobjedničku ekipu očekuju i vrijedne nagrade. Također izvještaje i aktuelnosti vezane za takmičenje moći ćete pratiti i na Facebook, te Instagram profilu SC Business lige. Utakmice našeg takmičenja prati i niz medjiskih partnera takmičenja: TV, radio, web portali…

Prijave za novu sezonu su otvorene, a broj ekipa je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se na vrijeme. Prijave se vrše putem maila: sc.bliga@gmail.com ili na brojeve telefona 060/303-9393 i 033/200-576. Više informacija o takmičenju, te ukoliko želiti biti partner istog, zainteresovani mogu pronaći na linkubusinessliga.ba

Business liga

Business liga je sjajna prilika za rekreaciju uposlenika uz vrhunski team buildingkoji će poboljšati odnose među kolegama unutar kompanije/institucije, a stalnim druženjem s ekipama drugih pravnih lica otvaraju se mogućnosti i za nove nove poslovne prilike.Business liga je od 2009. godine izraslo u najprestižnije fudbalsko takmičenje za pravna lica u Bosni i Hercegovini.

12. sezona SC Business lige 2020/21 je planirano da se održi u periodu od novembra 2020. do aprila 2021. g. na novoj lokaciji - u novoizgrađenim, vrhunski opremljenim sportskim dvoranama Hotela „Hills“ na Ilidži.

Očekuje se učešće ukupno 16 (šesnaest) ekipa, a svaka ekipa će odigrati najmanje 15 (petnaest) utakmica tokom sezone. Najuspješnije ekipe će kroz play-off, četvrtfinalne, polufinalne i utakmicu finala moći odigrati i do ukupno 19 (devetnaest) takmičarskih utakmica. Utakmice će i ove sezone suditi profesionalne sudije Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Pravo na učešće u takmičenju Business liga imaju sve kompanije / institucije koje posluju u Bosni i Hercegovini, a za ekipe mogu igrati isključivo uposlenici kompanije/institucije, te maksimalno dodatna 4 (četiri) igrača koji nisu zaposlenici te kompanije/institucije. Susreti se igraju po dva poluvremena u trajanju od 20 minuta, a svaka ekipa na terenu ima 5+1 igrača. Planirani su večernji termini utakmica radnim danima (od 19:00 sati).

Organizator će se potruditi da sve utakmice budu ispraćene izvještajima koji će biti objavljivani na web-portalu SCsport.ba, Facebook stranici i Instagram profilima Business Lige kao i u sadržajima medijskih pokrovitelja Business Lige. Raspored utakmica bit će najavljivan na portalu SCsport.ba, kao i na društvenim mrežama, a biraće se „Tim kola“, kao i „Igrač kola“. Na kraju sezone bit će proglašeni i najbolji pojedinci za koje će se Organizator potruditi obezbjediti simbolične nagrade, ovisno o sponzorima takmičenja.

Svaka ekipa ima mogućnost dostavljanja reklamnog banera svoje kompanije / institucije u dimenzijama 3x1 metara koji će biti postavljen u dvorani tokom odigravanja utakmica. Učesnici će dobiti prostor za logo na Press Wall-u ispred kojeg će se davati izjave i snimati razgovori. Mogućnosti dodatne promocije kompanije / institucije putem portala SCsport.ba dostupne su i navedene u sponzorskim paketima, što uključuje najavni članak i promociju ekipe, kao i druge oblike oglašavanja.

Uz aktuelni Pravilnik o takmičenju, koji je obavezujući za sve učesnike, sva prava i obaveze biće regulisana ugovorom kojeg su učesnici u obavezi potpisati sa Organizatorom takmičenja prije početka sezone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza