Održan drugi Valter Trail – BH Telecom

08.03.2021. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Održan drugi Valter Trail – BH Telecom

U organizaciji Planinarskog društva Skakavac u nedjelju, 07. marta 2021. godine, održan je 2. Valter Trail – BH Telecom.

U organizaciji Planinarskog društva Skakavac u nedjelju, 07. marta 2021. godine, održan je 2. Valter Trail – BH Telecom.

Staza Valter Traila je bila izuzetno teška, dužine 13.55 kilometara sa visinskom razlikom od 673 metara. Ova staza, koja je išla dijelom rute Igmanskog marša preko brda Motka i Grabljivih njiva je bila utrka za hrabre i odvažne. Start i cilj utrke je bio ispred Planinarskog doma Motka u Vogošći, odakle su učesnici trčali na vrh brda Motka i kružnom stazom kroz Radića potok vraćali nazad.

Utrku je otvorila Savannah ThomasArrigo, Direktorica programskog ureda USAID-a u BiH, koja je naglasila da je USAID pokrenuo projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a čiji je podsticanje opšteg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promovisanje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH.

Nagrade najuspješnijim trkačicama i trkačima je dodijelio Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao prošlogodišnji pobjednik Džemal Jašarević, drugi Zaim Šuman, a treće mjesto dijele Neven Cicović i Nikola Cuić.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Alma Alijagić, druga Zoe Humel, a teća Naida Avdić. Pobjednici i pobjednice su dobili vrijedne nagrade koje su obezbijedili BH Telecom, LG i ostali pokrovitelji utrke. 

Ovogodišnji Valter Trail – BH Telecom se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Općine Vogošća. Medijski pokrovitelji utrke su: RSG, Antena i MIX radio, klix.ba, a generalni pokrovitelji BH Telecom i LG.

Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac je rekao da ovo društvo planira veliki broj aktivnosti u ovoj godini, te pozvao sve one koji vole prirodu i fizičku aktivnost da se pridruže Društvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza