Kompanija R&S ponosni sponzor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

08.08.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba

Ugovor o petogodišnjem sponzorstvu potpisali su Kemal Selmanagić, direktor kompanije R&S, i Alija Fatić, predsjednik odbojkaškog saveza BiH, 4. augusta 2021. godine.

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo, distributer i uvoznik kancelarijskog i promotivnog materijala, uredskog  namještaja, sredstava za čišćenje, zaštitne, medicinske i IT opreme, postala je ponosni, srebreni sponzor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Ugovor o petogodišnjem sponzorstvu potpisali su Kemal Selmanagić, direktor kompanije R&S, i Alija Fatić, predsjednik odbojkaškog saveza BiH, 4. augusta 2021. godine.

Početak saradnje obilježen je druženjem nekoliko uposlenika kompanije R&S i bh. odbojkašica pod motom Sve nas veže igra preko mreže. Nakon oficijelnog dijela, tokom kojeg su im uručeni prigodni pokloni paketi iz R&S asortimana, sportiskinje i predstavnici ove firme su zaigrali i odbojke. S obzirom na to da je R&S već nekoliko godina zaredom organizator i učesnik turnira R&S odbojka na snijegu na Bjelašnici, reprezentativke BiH su pohvalile odbojkaško umijeće predstavnika ove kompanije te izrazile zahvalnost za podršku koju su tom prilikom dobile. Posebnu pažnju izazvao je Risko, maskota kompanije R&S, koji je na jedinstven način obilježio ovo druženje.

Sponzorstvo ženske odbojkaške reprezentacije BiH je još jedna u nizu društveno-odgovornih aktivnosti kojima kompanija R&S obilježava 25 godina postojanja i odgovornog poslovanja. Povodom ovog značajnog jubileja, u saradnji s preduzećem Sarajevo šume, u aprilu je realizirana akcija Drvo od papira, tokom koje je R&S posadio 2.500 sadnica drveća na obroncima Bjelašnice i Igmana, za svaku godinu poslovanja po 100 sadnica. Nakon ekologije, ulaganje u sport je još jedan vid doprinosa ove kompanije boljitku bh. društva. 

"Sretni smo i ponosni što ćemo narednih pet godina pružati podršku ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji BiH, koja je plasmanom na EURO 2021 i ulaskom u Zlatnu ligu ostvarila odlične rezultate te postigla veliki uspjeh i promociju za bh. sport uopće. Naše odbojkašice, sa svojim uspjesima i kvalitetom, primjer su filozofije koju u svom poslovanju slijedi kompanija R&S. Velika nam je čast ujediniti energiju i snage s njima. Skupa s ostalim navijačima bodrit ćemo ih svim srcem na predstojećem Evropskom prvenstvu, na kojem im želimo mnogo sreće i uspjeha", izjavio je Damir Pahor, izvršni direktor kompanije R&S. 

Zadovoljstvo zbog ove saradnje izrazio je i Adnan Talić, generalni sekretar OSBiH.

"Mi smo zaista počastvovani, ponosni i jako zahvalni kompaniji R&S Sarajevo koja je odlučila podržati žensku odbojkašku reprezentaciju BiH. Ta podrška nam je značajna u ovom periodu kada nam je pomoć ove prirode prijeko potrebna s obzirom na situaciju na koju nailazimo kada je riječ o podršci nadležnih organa i vlasti. Drago mi je da je jedna privatna kompanija odlučila pokazati društvenu odgovornost na ovaj način. Članice Ženske odbojkaške reprezentacije su izrazile zadovoljstvo što imaju priliku i na dresovima nositi logo ovog sponzora. Svakako da ćemo na ovu podršku odgovoriti dobrim rezultatima u budućem periodu, a nadam se dobrim rezultatima i na Evropskom prvenstvu koje nas očekuje", izjavio je Talić.

Evropsko prvenstvo u odbojci bit će održano od 18. augusta do 4. septembra u Srbiji. Ovo je prvi put u historiji da naša selekcija učestvuje na ovom takmičenju, što još jednom potvrđuje ogroman uspjeh bh. odbojkašica. Prvu utakmicu igrat će 19. augusta protiv reprezentacije Srbije. Nakon toga slijede mečevi s odbojkašicama Azerbejdžana, Francuske, Belgije i Rusije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza