Vlada FBiH: Podrška Sportskim igrama mladih

07.10.2021. 09:40 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH: Podrška Sportskim igrama mladih

Sportske igre mladih ove godine obilježavaju 25 godina postojanja u regiji.

Delegacija ”Sportskih igara mladih” je Fadila Novalića i Zoru Dujmović upoznala s rezultatima ove najveće amaterske sportske manifestacije u Evropi, koja je u prethodnih 11 godina u BiH okupila 400.000 učesnika i 17.700 finalista u Sarajevu.

Premijer entiteta Federacija Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je sa federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović primio, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, delegaciju Udruženja za sport i rekreaciju mladih ”Sportske igre mladih” predvođenu regionalnim izvršnim direktorom Tihomirom Gudićem.

Kako je saopšteno iz Vlade FBiH delegacija Sportskih igara mladih je premijera i ministricu upoznala s rezultatima ove najveće amaterske sportske manifestacije u Evropi, koja je u prethodnih 11 godina u Bosni i Hercegovini okupila 400.000 učesnika i 17.700 finalista u Sarajevu.

Novalić je čestitao gostima na ostvarenim izuzetnim rezultatima u dosadašnjem radu, te pohvalio manifestaciju koja mladima pruža mogućnost učešća u profesionalno organizovanom takmičenju u deset sportskih disciplina.

"Raduje nas da ova manifestacija okuplja djecu s područja cijele BiH, te da najbolje ekipe imaju priliku učestvovati na međunarodnom finalnom takmičenju koje okuplja njihove vršnjake iz cijelog regiona. Pored prilike da pokažu svoje sportske sposobnosti, uvjeren sam da ove igre omogućavaju djeci i mladima druženje, sticanje novih vještina, ali ih uče i solidarnosti, kao i poštivanju različitosti", rekao je Novalić.

Zora Dujmović je rekla da je Federalno ministarstvo kulture i sporta do sada za održavanje ove manifestacije osiguralo podršku od oko 100.000 KM, te da vjeruje da će ona biti nastavljena.

Na sastanku je istaknuto opredjeljenje Vlade Federacije BiH da pruži podršku i daljem održavanju Sportskih igara mladih, te da će biti razmotrene mogućnosti o načinu osiguranja kontinuirane podrške za organizovanje ove manifestacije u Bosni i Hercegovini.

Sportske igre mladih ove godine obilježavaju 25 godina postojanja u regiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza