Zenica domaćin Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje

16.02.2022. 15:49 / Izvor: Akta.ba
Zenica sastanak

Zenica će biti jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje (U17), koje se od 3. do 15. maja 2022. godine.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas u Gradskoj upravi Zenica sa delegacijom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH), koju je predvodio generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Tom prilikom razgovarali su o brojnim temama, a poseban akcenat bio je na realizaciji novih projekata u Trening centru NS BiH u Zenici, kao i budućim nastupima državnih selekcija u Zenici.

Naime, upravo će Zenica biti jedan od gradova domaćina Evropskog prvenstva u nogometu za kadetkinje (U17), koje se od 3. do 15. maja 2022. godine igra u četiri bh. grada i to Mostaru, Širokom Brijegu, Zenici i Sarajevu.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio je kako mu je zadovoljstvo što će Zenica biti jedan od četiri grada domaćina prvenstva.

"Grad Zenica je zadovoljan jer će biti domaćin. I do sada se naš grad pokazao kao dobar domaćin i organizator, tako da ćemo sve uraditi da to bude na najvišem nivou", poručio je gradonačelnik Kasumović.

Još je istakao da su razgovarali i u vezi sa proširenjem Trening centra NSBiH, te da je usaglašen Aneks Sporazuma.

"Radovi bi trebali početi do kraja ove godine, ali će konačnu odluku o terminu početka gradnje dva nova nogometna terena, oba s prirodnom travom te proširenjem smještajnih kapaciteta za dodatnih oko stotinjak kreveta, restoranskog prostora, konferencijskih sala, donijeti Gradsko vijeće Zenica te Izvršni odbor NSBiH", poručio je Kasumović.

Prema riječima sekretara Džemidžića, NS BiH ne radi sam za sebe, nego rade za dobrobit društva, te žele praviti nove fudbalere.

"U Zenici želimo imati svoj nukleus za razvoj zaista mladih talenata, kojih imamo dovoljno ali nemamo prostora. Dogradnja, odnosno proširenje Centra, sadržani su u Idejnom rješenju i projektu kojeg već posjedujemo. Naravno, moramo i mi neke stvari još preformulirati, ali ono što vam možemo kazati jeste da ćemo sigurno u kapacitetima dobiti još dva travnata terena, s prirodnom travom. Ono što ćemo još uraditi, jeste proširenje smještajnih kapaciteta, što je nama jako bitno", rekao je Džemidžić.

Posebno je naglasio kako NS BiH želi da se što više selekcija priprema i igra utakmice u Zenici, gdje imaju odlične uslove za rad.

"Imamo mir i trenažne procese koji se mogu odvijati svakodnevno. Više od 300 dana u godini već sada se koriste kapaciteti Trening centra NS BiH u Zenici", zaključio je Džemidžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza