Obustavljeno održavanje stadiona Bilino Polje pred ključnu utakmicu reprezentacije BiH

08.09.2022. 11:26 / Izvor: Akta.ba
BILINO POLJE

Stadion Bilino Polje u Zenici bit će domaćin ključne utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija protiv Crne Gore, ali teren nije u najboljem stanju desetak dana prije susreta.

Stadion Bilino Polje u Zenici bit će domaćin ključne utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija protiv Crne Gore, ali teren nije u najboljem stanju desetak dana prije susreta.

Iz Nogometnog kluba Čelik zabrinuli su bh. javnost saopćenjem u kojem se navodi da je u potpunosti obustavljeno održavanje travnjaka. Kako navode, krivac za to je Grad Zenica koji finansira kompaniju koja održava teren.

"Krajem prošlog mjeseca na adresu NK Čelik Zenica, Grada Zenica i Nogometnog saveza BiH stigao je dopis kompanije Alba Zenica d.o.o. Zenica u kojem se navodi da zbog nepotpisivanja ugovora s Gradskom upravom kompanija Alba Zenica prestaje održavati travnjak stadiona Bilino Polje, iako su, kako navode, dobili informaciju iz Gradske uprave da je njihova ponuda prihvaćena. U dopisu Alba Zenica d.o.o. Zenica navodi i da na ime ovogodišnjeg održavanja travnjaka Bilino polje do sada nije naplatila niti 1 KM od Grada Zenica", naveli su u saopćenju NK Čelik.

Iz zeničkog kluba naveli su da iz drugih bh. gradova stižu pozitivne priče o podršci lokalnih političkih struktura, ali da u njihovom gradu podrška izostaje.

"U klubu smo čekali razvoj situacije u nadi da će se konačno pristupiti potpisivanju ugovora između Grada Zenica i Alba Zenica d.o.o. Zenica, međutim, koliko nam je poznato, do potpisivanja ugovora još uvijek nije došlo, a Alba Zenica je obustavila usluge održavanja travnjaka Bilinog polja sve do potpisivanja ugovora s Gradom Zenica. I dok nam konstantno od strane čelnika protivničkih klubova s kojim se NK Čelik Zenica susreće pristižu izuzetno pozitivne priče o podršci političkih struktura s gradskih, općinskih i kantonalnih nivoa njihovim projektima, Gradska uprava Grada Zenica, osim što je preko zakupnina od poslovnih prostora oštetila naš klub za iznos od gotovo 400.000 KM, sada i na ovaj način sabotira oporavak kluba i na tom putu mu ostaje jedina prepreka", zaključuje se u saopćenju NK Čelik.

Utakmica BiH - Crna Gora zakazana je za 23. septembar. Bit će to šansa da Zmajevi izbore prvo mjesto koje bi donijelo plasman u viši rang Lige nacija, ali i osiguralo eventualni baraž ukoliko ne uspijemo otići na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Također, dok traju radovi na stadionu Asim Ferhatović Hase, nogometaši FK Sarajevo svoje utakmice Premijer lige BiH igraju upravo na Bilinom Polju te bi i oni mogli biti pogođeni ukoliko se ponovo ne započne s održavanjem travnjaka

Stadion trenutno nije u najboljem stanju, a javnost se nada da će se ipak pronaći rješenje i da se neće dovesti u pitanje odigravanje utakmica na Bilinom Polju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza