Blagaj Climbing Fest 2022 okuplja avanturiste iz više 10 zemalja svijeta

14.09.2022. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Blagaj Climbing

Dobro je poznato da Blagaj ima jedno od najvećih kraških prirodnih izvora u Europi, ali manje je poznato da ima beskonačan potencijal za sportsko penjanje!

Dobro je poznato da Blagaj ima jedno od najvećih kraških prirodnih izvora u Europi, ali manje je poznato da ima beskonačan potencijal za sportsko penjanje! To će sve uskoro da se promijeni. 

Svim ljubiteljima prirode i avantura, s ponosom predstavljamo drugi Blagaj Climbing Festival koji će se održati od 19. do 25. Septembra 2022. godine, u Eko centru Blagaj. 

Festival će kroz 7 dana ponuditi 15-ak aktivnosti između kojih izdvajamo: edukativne radionice, obilasci kulturno historijskih spomenika, arheološki obilasci prahistorijskih pećinskih naselja, sportsko takmičenje u penjanju (biatlon i penjački maraton), pošumljavanje prostora oko Starog Grada Herceg Stjepan Kosača,  koncerti polaznika i učitelja Mostar Rock Škole, ples na svili i još mnogo toga. 

Riječ je o događaju koji obogaćuje društveni život Blagaja, te na edukativan i zabavan način omogućuje mladima razvoj postojećih i stjecanje novih vještina. Prošle godine smo imali goste iz preko 10 država, a ove godine ih očekujemo još više.

Blagaj Climbing

Blagaj Climbing Festival slavi zajednicu za različite ljude s različitim interesima da se upoznaju, sudjeluju u novim iskustvima i osjećaju se bliže prirodi.  

Pored dobre zabave, pripremljeni su i novi načini za istraživanje prirode. Highline preko Vulinog Potoka, na visini od 200 metara dug 200 metara koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, te ples na svili koji izvodi Vermelho. Pored toga će te imati priliku i sudjelovati na radionicama s profesionalnim izvođačima na penjačkom sektoru Rebro.

Blagaj je skriveni dragulj Europe, pa će te toliko toga da otkrijete dok ste ovdje. Svaki dan imate izbor sudjelovati u posebno planiranim obilascima s profesionalnim vodičem dok će vam sva potrebna oprema biti na raspolaganju. 

Da bismo podržali lokalnu kulturu, razvoj zajednice, male unikatne biznise, pripremili smo i bazar domaćih proizvoda. 

Blagaj Climbing Festival nije samo penjače, već za sve osobe željne druženja u prirodi. Da bi saznali više informacija o samom programu i registrovali se posjetite https://blagaj-climbing.com/fest-2022/ gdje možete naći i detaljan raspored događaja i ostalih zanimljivosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza