Gebrüder Weiss obilježava završetak biciklističke kampanje, sa šest putovanja oko svijeta

14.10.2022. 13:05 / Izvor: Akta.ba
Gebrüder Weiss

Međunarodna biciklistička kampanja završava sa 247.000 pređenih kilometara i 5.000 zasađenih stabala u korporativnoj šumi Lauterach/ Sarajevo.

Kampanja "Biciklom oko svijeta" koju je organizovala međunarodna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss završila je kao veliki uspjeh.

Šest mjeseci biciklisti širom svijeta sjeli bi na svoje bicikle i koristili biciklističku aplikaciju kako bi bilježili i zbrajali pređene udaljenosti. Prvobitni cilj bio je jednom obići globus, odnosno preći udaljenost od oko 40.075 kilometara. Rezultat: biciklisti koji su učestvovali znatno su premašili očekivanja prešavši ukupnu udaljenost od 247.000 kilometara, za čak šest puta više od dužine ekvatora.

"Želimo da se zahvalimo svakom biciklisti na podršci našoj kampanji. Naš cilj je bio dati primjer održive mobilnosti. "Biciklom oko svijeta" će se vratiti sljedećeg proljeća,” kaže Frank Haas, šef korporativne strategije brenda i komunikacija u Gebrüder Weissu.

Frank

Frank Haas, šef strategije korporativnog brenda i komunikacija u Gebrüder Weissu.

Ogroman uspjeh kampanje je također koristan za projekat pošumljavanja koji podržava Gebrüder Weiss u saradnji sa partnerom za održivost Nature Office u Zapadnoj Africi.

Logistička kompanija finansirala je sadnju jednog drveta na svakih 40 pređenih kilometara. Zahvaljujući naporima biciklista, korporativna šuma u Sokpokopéu, Togo, sada ima 5.000 stabala i dostigla je svoj maksimalni kapacitet. Kompanija je također donirala 20 bicikala lokalnoj školskoj djeci, što im je omogućilo da svakodnevno stignu do škole u Kpaliméu, što bi inače bilo teško zbog nedostatka transportne infrastrukture.

Adis

Adis Serdarević, Voditelj internacionalnog transporta filijale Gebrüder Weiss u Sarajevu

U takmičenju je učestvovalo oko 360 biciklista širom svijeta.

Adis Serdarević, Voditelj internacionalnog transporta filijale Gebrüder Weiss u Sarajevu je kazao: "Ponosan sam što sam dio kampanje koja promovira zdrav život sa pozitivnim učinkom na prirodno okruženje".

Učesnici su zaista potvrdili naslov kampanje "Biciklom oko svijeta". Obišli su globus šest puta, prešavši ukupnu udaljenost od 247.000 kilometara. 

sadnja

Logistička kompanija je finansirala sadnju jednog drveta na svakih 40 pređenih kilometara. U Togu je zasađeno ukupno 5.000 stabala.

O Gebrüder Weissu u Bosni i Hercegovini:

U Bosni i Hercegovini prisutan od 2008. godine, a od 2013. godine Gebrüder Weiss ima sjedište sa sopstvenim logističkim čvorištem u Sarajevu. Kompanija nudi inteligentna logistička rješenja za svoje klijente i pruža fleksibilne usluge distribucije cestom, željeznicom, zrakom i morem. Kao dio svoje digitalne strategije, Gebrüder Weiss je početkom 2020. godine pokrenuo platformu ETA (Estimated Time of Arrival), putem koje kupci kompanije mogu pratiti proces slanja putem interneta, uključujući i očekivano vrijeme dolaska narudžbi. Gebrüder Weiss nudi ovu uslugu digitalnog zbirnog transporta na svim mjestima gdje kompanija vrši konačnu isporuku. Pokretanjem myGW-a u Bosni i Hercegovini i integracijom ETA-e u portal, klijenti kompanije imaju pristup svim relevantnim informacijama sa jednog naloga, bilo kada i sa bilo kog mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza