Nije sreća para puna vreća: Navijači Katara masovno napuštali stadion

21.11.2022. 10:35 / Izvor: N1
katar

Spektakulrani stadion Al Bayt bio je ispunjen do posljednjeg mjesta na ceremoniji otvaranja Mundijala, ali nije tako bilo do kraja utakmice Katar-Ekvador.

Pobjeda Ekvadora 2:0 protiv Katara, bila je prvi poraz domaćina na otvaranju svjetskih prvenstava u historiji, a utakmicu su još obilježili sjajni Enner Valencija i navijači katarske selekcije, koji nisu baš istinski ljubitelji fudbala i reprezentacije.

Spektakulrani stadion Al Bayt bio je ispunjen do posljednjeg mjesta na ceremoniji otvaranja Mundijala, ali nije tako bilo do kraja utakmice Katar-Ekvador.

Navijači domaćina razočarani rezultatom i igrom svog tima poslije prvih 45 minuta masovno su počeli napuštati stadion, pa se moglo vidjeti da je poprilično masovna brojka navijača, “istopila” posebno pred posljednjih 15 minuta meča.

Ipak, s druge strane Ekvadorci su mnogo veća fudbalska nacija od arapske zemlje i cijelu utakmicu su bodrili svoje reprezentativce, a izabranici Gustava Alfara odužili su im se pobjedom 2:0. Blistao je Enner Valencija koji je postigao tri pogotka, od kojih je i jedan poništen već u 3. minuti susreta.

Katar je uložio vrtoglavnih i sigurno zauvijek nedostižnih 200 milijardi dolara u organizaciju svjetskog prvenstva, ali očigledno da vreće novca ne mogu baš kupiti fudbalsku pasioniranost koja je jednostavno utemeljena stoljećima ranije u velike fudbalske države.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza