Lijepe vijesti

Stvaraju se uslovi za pravljenje vještačkog snijega na Bjelašnici

10.01.2023. 15:10 / Izvor: Fena
skijanje

Padom prvih pahulja i temperature na Bjelašnici stvoreni su uslovi za vještačko osnježavanje, a time i za početak skijaške i borderske sezone.

Padom prvih pahulja i temperature na Bjelašnici stvoreni su uslovi za vještačko osnježavanje, a time i za početak skijaške i borderske sezone.

Rukovodilac marketinga u Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84 Aldin Smajkan Feni je kazao da postoji mogućnost da u narednih sedam dana bude puštena barem jedna staza za prve skijaše.

"Sinoć je naša ekipa krenula da pruža maksimalne napore u pripremi skijaške sezone, iako će, prema najavama, temperature opet rasti", rekao je Smajkan.

Naglašava da su optimistični što se tiče nastavka skijaške sezone jer je za februar najavljen veliki broj skijaških takmičenja, prije svega internacionalnih.

"Sve ide po planu i zaista veliki napori su uloženi, očekujemo izvanrednu sezonu, a neće nedostajati ni zabavnog sadržaja. Veliki je broj takmičenja u sportovima koji nisu ovisni o snijegu", poručio je Smajkan.

Ono što je važno, dodaje, da su spremni i da imaju uslove za pravljenje snijega, te samo čekaju da se ispune svi drugi uslovi, a prije svega za to su bili neophodni vremenski.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza