Portugalski superstar

Cristiano prodao Zlatnu loptu: Dobio ogromnu lovu i povukao gospodski potez

12.01.2023. 11:43 / Izvor: Gol.hr
Ronaldo

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo u svojoj kolekciji ima čak pet Zlatnih lopti, ali u njegovoj trofejnoj tribini danas su samo četiri prava kipića i jedna replika.

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo u svojoj kolekciji ima čak pet Zlatnih lopti, ali u njegovoj trofejnoj tribini danas su samo četiri prava kipića i jedna replika. Tu je, naime, prodao i oduševio javnost potezom koji je slijedio.

Mediji s Otoka javljaju kako je svoju prvu Zlatnu loptu osvojenu u Real Madridu, onu iz 2013. godine, donirao u dobrotvorne svrhe. Na aukciji zaklade “Make A Wish” kupio ju je izraelski milijarder Idan Ofer za 645.000 dolara.

Dao napraviti repliku i zamijenio pravu koja je bila u njegovu muzeju

Ronaldo ju je predao tek kad su mu izradili tačnu repliku, a ona je danas izložena u njegovu muzeju na Madeiri, dok pravi primjerak sad čuva izraelski biznismen u svojoj kolekciji. Novac je otišao organizaciji koja pruža podršku djeci s teškim bolestima i drugim problemima.

Inače, Ofer je milijarder koji živi u Engleskoj, ima 62 godine i obogatio se međunarodnim poslovima na uvozu nafte te svojoj firmi koja se bavi hemikalijama.

U nogometu je još od 2017. godine, kad je kupio 32 posto dionica Atletico Madrida, a kasnije je postao i većinski vlasnik portugalskog Famalicaa. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na gotovo deset milijardi dolara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza