Osmostruki olimpijski šampion

Račun Usaina Bolta opustošen: Milioni dolara nestali

20.01.2023. 11:13 / Izvor: Akta.ba
Usain Bolt

Kompanija koja se brine o investicijama Usaina Bolta je pod istragom nakon izvještaja da je možda izgubio milione dolara zbog prevare.

Kompanija koja se brine o investicijama Usaina Bolta je pod istragom nakon izvještaja da je možda izgubio milione dolara zbog prevare, prenosi portal trčanje.rs.

Boltov račun kod kompanije Kingston, Jamajka, Stocks & Securities Limited imao je 12,8 miliona dolara, ali se smanjio na 12.000 dolara, napisali su njegovi advokati u pismu.

"Ozbiljna prevara, krađa ili kombinacije oboje“

Ako je novac uzet, njegovi advokati tvrde da je se potencijalno radi o "ozbiljnoj prevari, krađi ili kombinacije“.

Komisija za finansijske usluge Jamajke istražuje privatnu investicijsku kompaniju, izvjestio je Assosiated press. A ministar finansija Najdžel Klark nazvao je slučaj alarmantnim.

Komisija za finansijske usluge Jamajke (FSC) stavila je firmu Stocks and Securities Limited (SSL) pod “pojačani nadzor” nakon optužbi.

Boltovi advokati prete građanskom i krivičnom tužbom ako se novac ne vrati u roku od 10 dana.

Bolt je ulagao u SSL više od 10 godina

36-godišnji penzionisani sprinter investirao je u SSL više od jedne decenije.

Boltov menadžer Nudžent Voker rekao je za Jamaica Gleander da je osmostruki olimpijski šampion primetio “nepodudarnosti”.

FSC je saopštila da je "svjesna izveštaja o navodima o prevari“ i da će im proces nadzora omogućiti da vide kretanje sredstava i hartija od vrijednosti u i iz SSL-a.

"FSC će istovremeno nastaviti svoje istrage o pitanjima vezanim za SSL“, dodaje se.

SSL su izjavili da iza navodne prevare stoji bivši zaposleni i dodali da je "slučaj proslijeđen relevantnim organima za sprovođenje zakona“.

Bolt se povukao iz atletike 2017. godine nakon što je osvojio 11 zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu i osam zlatnih olimpijskih medalja.

Tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Bolt je postavio nove svjetske rekorde u sprintu na 100 i 200 metara. Njegovo vrijeme na 100 metara od 9,572 sekunde ostaje svjetski rekord.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza