Balance

Liga za ravnopravnost, prijavi svoj tim

25.01.2023. 13:51 / Izvor: Akta.ba
liga za ravnopravnost

Organizacija Balance realizira projekat "Liga za ravnopravnost".

Organizacija Balance realizira projekat "Liga za ravnopravnost" koju će provodi sa partnerima projekta Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Onside Fund organizacija iz Španije, Sarajevskog Otvorenog Centra, TPO Fondacija, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitetski centar za podršku studentima, UNIGEM-a i UNIGERC-a. 

Balance je organizacija koja je osnovana sa misijom da svima omogući bavljenje sportsko-zabavnim aktivnostima, u svrhu osiguranja aktivnog i zdravog načina života, a sa namjerom podizanja stepena zdravlja i kvaliteta življenja.

U sklopu svog djelovanja, Balance organizira sportske aktivnosti, ali istovremeno djeluje i kroz obrazovno, kulturne, zdravstvene, odgojne i druge aktivnosti, u skladu sa općedruštvenim razvojem i politikom obrazovanja, zdravlja, kulture i sporta u Bosni i Hercegovini.

Detaljnije o projektu "Liga za ravnopravnost": 

1. Cilj Projekta je osnažiti studentsku populaciju u području rodne ravnopravnosti i prevencije seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja kroz sportske aktivnosti

2. U sklopu Projekta prijavljeni timovi će se takmičiti u sljedećim sportskim disciplinama: nogomet/futsal, košarka i odbojka 

3. Timovi se prijavljuju za sva tri sporta

4. Sportske timove čini 50% studentica i 50% studenata, a prema organizacionoj jedinici na kojoj studiraju. Broj članica/članova tima nije ograničen. 

5. Minimalan omjer igračica/igrača jednog tima na terenu, u svakom trenutku, mora biti 3:3 – prema pravilima i propozicijama takmičenja. Dakle, ukupan broj igračica/igrača na terenu, za oba tima, je 12, a svaki tim broji 3 studentice i 3 studenta. 

6. Žrijebom, koji će se obaviti 25.01.2023. godine, sa početkom u 19h, u amfiteatru Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, timovi će biti podijeljeni u grupe na osnovu prijava 

7. Utakmice će se igrati vikendima (oba dana vikenda) počevši od 28.01.2023 godine, u periodu od 9h do 16h, dok će finalne utakmice biti odigrane 25.02. i 26.02.2023.

8. Sve utakmice bit će odigrane u salama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. 

9. Studentice/studenti koji su se prijavili na jedan sport, mogu se prijaviti i na druge sportove. Dakle, jedna studentica ili student mogu biti prijavljeni i za nogometni/futsal tim, košarkaški tim i odbojkaški tim. 

10. Učešće je besplatno! 

11. Studenti i studentice se ohrabruju da se prijave na volonterski rad u sklopu Projekta. Svoju prijavu za volontiranje mogu obaviti putem mail adrese: info@balance.ba sa subjektom maila – Volontiranje na projektu „Liga za ravnopravnost“ 

12. Poseban poziv na animiranje studenata i studentica, koji pripadaju grupama koje su marginalizirane, kao što su: osobe sa invaliditetom, nacionalne manjine, socijalno ugrožene i slično, da budu dio Projekta kao članovi/članice tima ili kao volontere/volonterke.

Organizatori najavljuju da je izvlačenje grupa zakazano 25.01.2023., sa početkom u 19h, u amfiteatru Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza