8. po redu

Skokovi u Jajcu i ove godine okupljaju najbolje skakače, naslov brani Dino Bajrić

10.08.2023. 10:08 / Izvor: Akta.ba
jajce

Dan nakon Skokova, 13.8. u 21:00 sat, održat će se koncert po nekima najbolje rock zvijezde svih vremena na našim prostorima, Željka Bebeka.

Ovogodišnji, 8. po redu, Međunarodni natjecateljski skokovi s Vodopada okupit će najbolje skakače regije. Skokovi se tradicionalno održavaju drugu subotu u kolovozu mjesecu, ove godine će to biti 12.8. u 17:00 sati.

Svake godine ova manifestacija okupi do 30 skakača koji se natječu za prestižni pehar. Titulu najboljeg skakača ove godine brani Dino Bajrić iz Bosne i Hercegovine.

Upravo su Skokovi s Vodopada prošle godine dobili prestižnu nagradu „Zvijezda turizma BiH“ u kategoriji najbolje turističke manifestacije. O ovom atraktivnom događaju svake godine izvještavaju poznati svjetski mediji kao što su CNN, France Press, Bild, Reuters, Australian News, Chicago News, Washington Posta, New York Times i brojni drugi renomirani svjetski mediji. Tako promoviraju Jajce kao jednu od top turističkih destinacija u našoj zemlji, a i samu Bosnu i Hercegovinu kao svjetski
zanimljivu turističku destinaciju koja je bogata kulturnim nasljeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima.

Dan nakon Skokova, 13.8. u 21:00 sat, održat će se koncert po nekima najbolje rock zvijezde svih vremena na našim prostorima, Željka Bebeka.

Ova dva izuzetna događaja dovoljan su motiv da jedan od najljepših vodopada u Europi sljedećeg vikenda bude glavno vikend odredište brojnih posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine.

Organizator skokova i koncerta Željka Bebeka je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva SBK/KSB i uz podršku BH Telekoma i kompanije Thermo Flux.

Ulaznice za koncert Željka Bebeka u pretprodaji se mogu kupiti online u sistemu Entrio.ba, u Turističkom info centru Jajce, a na dan koncerta, moći će se kupiti na blagajni na ulazu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza