48 disciplina

Završena Nevesinjska olimpijada, glavne nagrade odgajivačima konja iz Nevesinja i Žabljaka

15.08.2023. 11:23 / Izvor: SRNA
nevesinje

Nakon takmičenja u 48 disciplina i više kulturnih i turističkih sadržaja, jučer je završen ovaj sabor.

Tradicionalnim konjičkim trkama na Bratačkom lugu kod Nevesinja, završena je 148. Nevesinjska olimpijada.

Nakon takmičenja u 48 disciplina i više kulturnih i turističkih sadržaja, sinoć je završen ovaj sabor.

Glavne nagrade ostaju u Nevesinju pošto je u trci punokrvnih konja prvu nagradu od 4.000 KM zaslužilo grlo Impresiv boj Duška Đurasovića. U neizvjesnom finišu drugo je kroz cilj prošlo grlo Atom vlasnika Mirka Teletine, a treće mjesto pripalo je grlu Fast Endles Saške Soldo.

U trci arapskih konja učestvovalo je 14 grla i nakon nekoliko neuspješnih startova trka je završena trijumfom Samare vlasnika Stevana Teletine. Drugo i treće mjesto osvojila su grala odgajivači konja sa Žabljaka Marka Ostojića i Stefana Stijepovića.

U Maloj trci bosansko-brdskih konja i mješanaca sve tri nagrade otišle su na Žabljak, a zaslužila su ih grla Mome Karadžića, Žarka Ostojića i Stefana Vujičića.

U atraktivnoj dicsciplini potezanje konopa pobjednički tron je zadržala ekipa iz Ugljevika. Učestvovalo je osam ekipa, a do finala su stigle novajlije iz Svilajnca i branioci trofeja. U borbi za treće mjesto Gačani su porazili domaće teškaše.

Zlatnu medalju u bacanju kamena s ramena osvojio je Aleksandar Novaković iz Banjaluke ispred Aleksandra Krajišnika iz Šapca i Nikole Bajića iz Pljevalja. Dušan Savić iz nevesinjskog sela Krekovi opet je bio najbolji u potezanju klipa.

U skoku udalj i skoku uvis vodila se žestoka borba između Radovana Grozdanića iz Danilovgrada i Aleksandra Krajišnika. Za nijansu je bio uspješniji Grozdanić, ali mu se prekaljeni olimpijac revanširao već u trci u džaku.

Tradicionalna disciplina skakanje na mijeh je zabavila posjetioce na Bratačkom lugu. Takmičari su različitim tehnikama naizmjenično pokušavali da savladaju mješinu, ali niko nije uspio u tome. Sudije su pobjednikom proglasile Peđu Ninkovića koji je imao najatraktivnije skokove.

Na stub visok 10 metara hitro se popeo Saša Čupković iz Nevesinja, s tim da je imao jakog rivala Mihajla Todorovića iz Gacka. U boju na brvnu Aleksandar Krajišnik je u finalu savladao Danila Kovačevića. Na start trke sa jajetom u kašici prvi je stigao Radovan Grozdanić.

Najuspješniji olimpijac je Aleksandar Krajišnik iz Šapca sa dvije zlatne i tri srebrne medalje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza