JUBILARNI DESETI

Sarajevo Dance Festival od 13. do 22 oktobra, očekuje se više od dvije hiljade učesnika

10.10.2023. 15:51 / Izvor: Akta.ba
sarajevo dance

Jubilarni deseti Sarajevo Dance Festival će biti održan od 13. do 22. oktobra u Hotelu Hills Sarajevo.

Jubilarni deseti Sarajevo Dance Festival , koji će biti održan od 13. do 22. oktobra u Hotelu Hills Sarajevo, zajednički je projekt Sportsko plesnog kluba Astorija i Saveza sportsko plesnih klubova Bosne i Hercegovine.

Organizatori navode da će ovogodišnje izdanje nadmašiti sva prethodna, te da je Sarajevo Dance Festival postao sinonim za vrhunsku izvedbu u sportskom plesu i modernim plesovima.

- Ova jubilarna godina donosi nam spektakularne događaje i izvođače iz cijelog svijeta. Tokom dva uzastopna vikenda, posjetitelji će moći uživati u međunarodnim takmičenjima u sportskom plesu i modernim plesovima, a očekuje se učešće više od dvije hiljade takmičara iz raznih krajeva svijeta - ističu iz plesnog kluba Astorija.

Kada je riječ o glavnim događajima festivala, od 13. do 15. oktobra najavljeno je takmičenje u sportskom plesu, a pored prestižnog internacionalnog WDSF takmičenja za sportske plesne parove i solo izvođače, tu je i državni turnir, bodovni turnir i kategorija "rising stars".

Od 21. do 22. oktobra će biti održano takmičenje u modernim plesovima gdje će moderni plesači pokazati svoju strast i kreativnost na sceni, donoseći svježe perspektive i inovativne izvedbe.

 - Sarajevo Dance Festival pruža ne samo priliku za takmičenje, već i za povezivanje plesača i ljubitelja plesa iz cijelog svijeta. Ovaj festival stvara mostove između različitih kultura i pruža jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava i inspiraciju - navode iz plesnog kluba Astorija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza