NA ZAHTJEV NAJMLAĐIH

Edin Džeko dobio mural u gradu s najvećom kurdskom zajednicom u Turskoj

13.03.2024. 10:26 / Izvor: Akta.ba
dzeko

Od svog dolaska u Tursku, Džeko je brzo postao nezamjenjiv lider Fenerbahčea, vodeći ekipu u borbi za tri moguća trofeja.

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Fenerbahčea, Edin Džeko, osvojio je srca navijača u turskom gradu Diyarbakiru, gdje je dobio mural zahvaljujući podršci najmlađih obožavatelja i odobrenju gradonačelnika.

Od svog dolaska u Tursku, Džeko je brzo postao nezamjenjiv lider Fenerbahčea, vodeći ekipu u borbi za tri moguća trofeja.

Njegova pojava na terenu i izvan njega donosi nadu i radost navijačima, posebno najmlađima koji su se zalagali za njegov mural u gradu teško pogođenom zemljotresom.

 

Naime, djeca iz Diyarbakira tražila su od gradonačelnika Volkana Hulura murale najvećih zvijezda tri velikana (Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaray).

Hulur je pozitivno odgovorio na zahtjev djece i odobrio naslikati murale Edina Džeke, Maura Icardija i Vincenta Aboubakara. Sva djeca, uključujući navijače ova tri turska velikana, pokazala su veliko interesovanje za murale, a posebno se to odnosi na Galatasarayevu zvijezdu Maura Icardija.

dzeko

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza