Od 16. decembra u prodaji prva fotomonografija nogometne reprezentacije BiH

03.12.2013. 16:04 / Izvor: eKapija.ba
Od 16. decembra u prodaji prva fotomonografija nogometne reprezentacije BiH

Udruženje za razvoj društva "Kap" izdavač je prve ekskluzivne foto- monografije nogometne reprezentacije BiH "Put u Brazil", koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo, autora fotografa Marija Iličića.

Udruženje za razvoj društva "Kap" izdavač je prve ekskluzivne fotomonografije nogometne reprezentacije BiH "Put u Brazil", koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo, autora fotografa Marija Iličića.

Dizajn i DTP izdanja, kao i PR projekta potpisuje agencija Propaganda.

Monografija će svečano biti promovisana 16. decembra u Sarajevu na press konferenciji, od kada će početi njena zvanična prodaja.

Knjiga sa nikada viđenim fotografijama bh. reprezentativaca koje je fotoreporter Iličić pratio više od decenije, štampana je u ekskluzivnom izdanju sa tvrdim šivenim uvezom formata 235x310, srebrotiskom na naslovnoj stranici, na 264 stranice ilustracija, dvojezičnio (b/h/s i engleski jezik).

Foto-monografija "Put u Brazil" je savršen novogodišnji poklon, a moguće je izvršiti rezervaciju narudžbom putem e-maila: info@propaganda.ba; udruzenjekap@gmail.com, ili na tel/ fax: 033 206 817.

U pretprodaji, cijena monografije će iznositi 80 KM (sa PDV-om). Kupovinom više od 10 primjeraka, na poklon se dobija jedna knjiga gratis.

Dio sredstava od prodaje knjige, biće izdvojen za finaniranje mjesečnih treninga za talentovanu djecu koja su u stanju socijalne potrebe, te čiji roditelji nisu u stanju da im priušte bavljenje nogometom.

O monografiji

U monografiji su zastupljene ekskluzivne fotografije nogometaša reprezentacije Bosne i Hercegovine u toku priprema za utakmice, tokom samih utakmica, u opuštenim privatnim trenucima, kao i fotografije nogometaša u gradovima svojih matičnih klubova.
 
 Prva utakmica koja je zabilježena u fotomonografiji je na stadionu Marakana u Beogradu 2002. godine. Fotografije se dalje redaju prate i različite generacije domaćih reprezentativaca, koji su se u proteklim godinama smjenjivali, odlazili i dolazili, sve do puta ka stadionu Maracana u Brazilu.
 
U knjizi se prati nastajanje jedne generacije nogometaša koji su izrasli u heroje nacije.  Monografija je prilagođena domaćoj i stranoj javnosti, zbog čega je štampana dvojezično (b/h/s i engleski jezik).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza