Više od 20.000 ljudi vidjelo trofej Svjetskog nogometnog prvenstva

10.03.2014. 11:42 / Izvor: Fena

Prema zvaničnim podacima organizatora, FIFA trofej Svjetskog nogometnog prvenstva u protekla dva dana u Sarajevu je vidjelo više od dvadeset hiljada ljudi.

Prema zvaničnim podacima organizatora, FIFA trofej Svjetskog nogometnog prvenstva u protekla dva dana u Sarajevu je vidjelo više od dvadeset hiljada ljudi. 

Osim prilike da se fotografiraju uz ovo 6,175 kilograma teško remek-djelo talijanskog skulptora Silvia Gazzanige, svi posjetioci bili su dio jedinstvenog iskustva koje je svojim potrošačima omogućila Coca-Cola. 

Izložba jednog od najvećih i najprepoznativljijih sportskih simbola u svijetu i trofej završena je u Sarajevu 08. marta i svoj put nastavlja prema Francuskoj u okviru turneje na kojoj će posjetiti 90 zemalja. 

Nakon što je u četvrtak predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prvi vidio i jedini u BiH dotakao trofej, u protekla dva dana trofej su vidjele i mnoge zvanice iz diplomatskog kora, sportskog, kulturnog i javnog života. 

U dvorani "Mirza Delibašić" održana je i aukcija na kojoj je prikupljeno više od šest hiljada konvertibilnih maraka za sportske stipendije djece iz Doma "Bjelave". 

"Radosni smo što je više od dvadeset hiljada Bosanaca i Hercegovaca bilo dio ovog jedinstvenog događaja, a nasmijana dječija lica su nam najbolji dokaz da smo uspjeli kreirati nezaboravnu atmosferu i dašak Brazila donijeti u Sarajevo", istakla je Ana Kljaić-Balenović, direktorica za odnose s javnošću i komunikacije za Hrvatsku i BiH kompanije Coca-Cola Adria d.o.o. 

Ne krijući zadovoljstvo što je prva posjeta FIFA trofeja Bosni i Hercegovini protekla i bolje od očekivanog izrazila je nadu da će se BiH ponovo naći na listi država koje će ugostiti FIFA trofej. 

"Posebno zahvaljujemo našim partnerima i prijateljima cijelog projekta, kompanijama Kia, Centrotours, SONY, Sport Life koji su cijeli događaj obogatili svojim sadržajima i posjetiocima omogućili nezaboravne trenutke", zahvalila se Kljaić Balenović. 

Protekla dva dana posjetioci su imali priliku uz zvuke sambe Sarajevo Drum Orchestra upoznati maskotu Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, pasanca Fuleca i gledati brazilske trikove uz vješte žonglere.

Na dosad najdužoj turneji koja je počela 12. jula 2013. u Rio de Janeiru, trofej će u devet mjeseci prijeći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Bosne i Hercegovine, nikad nisu imale priliku ugostiti FIFA-in trofej. Posebno dizajniranim avionom kojim je ovaj najpoznatiji simbol fudbala u četvrtak stigao u Bosnu i Hercegovinu svoje putovanje nastavlja prema Parizu, saopćeno je iz Coca-Cola Adria d.o.o. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza