Završen skijaški kup Srebrna lisica–Connecta 2015.

16.02.2015. 12:05 / Izvor: eKapija.ba

Na Bjelašnici je svečanim proglašenjem pobjednika završeno dvodnevno takmičenje u alpskoj skijaškoj disciplini veleslalom koje je organizirano u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Skijaškog saveza BiH.

Na Bjelašnici je svečanim proglašenjem pobjednika završeno dvodnevno takmičenje u alpskoj skijaškoj disciplini veleslalom koje je organizirano u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Skijaškog saveza BiH. Takmičilo se  12 klubova, 133 učesnika  iz Bosne i Hercegovine,Srbije i Makedonije. U 14 sati žiri takmičenja u sastavu: tehnički delegat Holjan Alem, glavni sudija Bužo Almir, šef trke Godinjak Senahid, saopćio je rezultate i proglasio pobjednike.

Prvo mjesto u kategoriji  veleslalom cicibani osvojili su: MCE – Đokanović Ana; MCI – Balović Aleksa; SCE – Dobrodolac Daša; SCI – Hamidović Daut.

Prvo mjesto u kategoriji veleslalom Djeca1 U14 osvojili su: Veljković Petra i Zlatković Veselin. Prvo mjesto u kategoriji  veleslalom Djeca2 U16 osvojili su: Dijakovic Dajana i Đokanović Strahinja.

Za vrijeme održavanja takmičenja 14. i 15. februara  na  olimpijskoj ljepotici Bjelašnici bio  je veliki broj posjetilaca koji su  ovom prilikom uživali u brojnim degustacijama, zabavama i aktivnostima koje su pripremili prijatelji i sponzori  takmičenja, a to su: preduzeća Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d.,  Madi d.o.o., Only One d.o.o. Catering i kompanija Connecta  d.o.o.

"Zadovoljni smo  brojem učesnika na ovogodišnjem takmičenju, te brojem posjetilaca koji su svojim dolaskom  dali podršku djeci. Ski klub Bjelašnica pokazao je svoje sposobnosti da uspješno organizira jedan regionalni ski kup. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sponzorima koji su svojim angažmanom  učinili ovo takmičenje atraktivnim. Iskreno se nadamo da će naredne godine državne institucije nadležne za sport, direktno i u cjelosti podržati Ski kup „Srebrna Lisica“ kao i sva ostala takmičenja koja podstiču razvoj sporta kod djece. Bosna i Hercegovina  ima veliki potencijal za razvoj raznolikog turizma, skijanje je definitivno jedan od njih", istakao je predsjednik Ski kluba Bjelašnica Hamid Kantardžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza