Ovo je najljepša priča Olimpijskih igara, naježit ćete se od oduševljenja

18.08.2016. 09:33 / Izvor: Večernji List
Ovo je najljepša priča Olimpijskih igara, naježit ćete se od oduševljenja

Priča iz Rija ponovno ga je oživjela i vratila vjeru u poštenje sportaša.

Olimpijski duh i dalje živi među sportašima! Iako se on ponekad zagubi, priča iz Rija ponovno ga je oživjela i vratila vjeru u poštenje sportaša.

Atletičarke Nikki Hamblin i Abbey D'Agostino priča su koja je obišla cijeli svijet. Naime, tijekom utrke na 5000 metara, Novozelanđanka Hamblin pala je, a pritom je nenamjerno srušila i Amerikanku D'Agostino. Sportašica iz SAD-a odmah je ustala i mogla nastaviti utrku, ali je odlučila pokazati pravi sportski duh pa je došla do svoje konkurentice i pomogla joj u nevolji te ju nagovorila da nastavi utrku jer su to ipak Olimpijske igre.

Dok je to radila, njezina konkurencija već je daleko pobjegla pa su njih dvije lagano krenule za njima. Međutim, tu ovoj dirljivoj priči nije kraj. U tom trenutku situacija se okrenula, D'Agostino je tada shvatila da nije bila ni svjesna da se i ona ozlijedila pri padu, tek tada ju je užasno počeo boljeti gležanj. 

Gotovo je odustala od utrke, ali onda se Hamblin okrenula i pomogla njoj da nastavi pa su na kraju ipak i jedna i druga završile utrku te se izgrlile i dobile ovacije cijelog stadiona.

"Ova djevojka pokazala je pravi olimpijski duh. Nikad prije nisam ju upoznala, a sada sam shvatila kako se radi o nevjerojatnoj osobi. Kad sam pala prvi put, osjetila sam ruku na svom ramenu i pogled kojim mi govori: "Ustaj, ovo su Olimpijske, ovo moramo završiti", kazala je Hamblin nakon utrke pa nastavila:

"Ona je meni prva pomogla, a kasnije sam i ja njoj pokušala, ali gležanj joj je bio gadno ozlijeđen. Nakon toga sam nastavila trčati i nisam vjerovala da je i ona nastavila. Kad sam vidjela da i dalje trči, bila sam oduševljena. Nikad u životu neću zaboraviti ovaj trenutak. Kad me za 20 godina netko pita o Riju, ovo će biti moja priča."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza