Pokop povratnik u Business ligu

07.11.2017. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Pokop povratnik u Business ligu

KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo se nakon nekoliko godina pauze ponovo vraća u ovo takmičenje.

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, a organizator lige je Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar.

KJKP Pokop d.o.o. Sarajevo se nakon nekoliko godina pauze ponovo vraća u ovo takmičenje.

Njihov predstavnik Farik Kečo je pred početak nove sezone Business lige dao jednu veoma zanimljivu izjavu. "Mi se vrijedno spremamo za početak takmičenja, nedavno smo imali turnir koji nam je poslužio kao posljednja proba za nastupe u Business ligi, a moram istaći da smo ga osvojili, te da su se naši igrači okitili individualnim nagradama na tom turniru. Naš cilj je da u povratničkoj sezoni izborimo nokaut fazu, ali želimo i da osujetimo Jasmina Ligatu da ponovo dođe do neke individualne nagrade."

O POKOPU

Kantonalno Javno Komunalno Preduzeće za sahrane i upravljanje grobljima „POKOP“ d.o.o. Sarajevo je pravno lice koje je nastalo 1974. godine. Nastalo je spajanjem preduzeća „POKOP“ Sarajevo koje je formirano 1946. godine, te „Uprave gradskih grobalja“ koje je formirano 1964. godine.
Skraćeni naziv KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo je registrovano kao pravno lice koje samostalno obavlja djelatnosti od posebnog društvenog interesa. Preduzeće je privredno društvo sa kapitalom 100% u državnom vlasništvu čiji je osnivač Kanton Sarajevo. Sjedište preduzeća je u Sarajevu, ulica Mula Mustafe Bašeskije broj 38.

Djelatnost Preduzeća je:
– Organizuje i vrši sahrane na gradskim grobljima kojima KJKP “POKOP” d.o.o. Sarajevo upravlja i gazduje. Kroz organizovanje i obavljanje sahrana, vrši i prodaju pogrebne opreme.
– Čisti i održava grobljanske površine, platoe, staze i stepenice na 9 (devet) aktivnih komunalnih grobalja kojim upravlja i gazduje KJKP “POKOP” d.o.o. Sarajevo, Jevrejskom groblju i na 45 (četrdesetpet)
grobalja – harema na području svih devet Općina Kantona Sarajevo kojima ne upravlja i ne gazduje.
– Vrši prevoz umrlih lica na teritoriji Bosne i Hercegovine i inostranstva.
– Vodi evidenciju sahranjenih lica, izvršenih rezervisanih grobnih mjesta na grobljima kojim upravlja i gazduje KJKP “POKOP” d.o.o. Sarajevo.
– Vrši izradu armirano – betonskih temelja za nadgrobne spomenike i nišane na grobljima kojim upravlja i gazduje “POKOP”, a na groblju Vlakovo vrši i popločavanje staza oko spomenika i nišana sa kulir pločama, koje su unificirane.
– Vrši prodaju cvijeća i svijeća kao i izradu vijenaca, buketa i ikebana od cvijeća.
– U mrtvačnici svih 24 sata organizuje preuzimanje, zbrinjavanje i opremanje umrlih lica gdje se vodi i jedinstvena knjiga umrlih.

KJKP „POKOP“ d.o.o. Sarajevo održava, upravlja i gazduje sa devet aktivnih komunalnih grobalja i to: Bare, Lav, Stadion, Sveti Josip, Sveti Marko, Sveti Arhangeli Georgije i Gavrilo, Sveti Mihovil, Obad i Vlakovo.

Na grobljima Bare, Lav, Stadion, Sveti Josip, Sveti Marko, Sveti Arhangeli Georgije i Gavrilo, Sveti Mihovil i Obad nema više slobodnih grobnih mjesta i na navedenim grobljima mogu se obaviti samo sahrane – dženaze umrlih lica koji su za života izvršili rezervaciju grobnog mjesta ili imaju grobno mjesto gdje je izvršena sahrana na dubinsko kopanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza