BH Pošta odbranila titulu prvaka SC Business lige, BH Telecomu treće mjesto

21.04.2018. 09:08 / Izvor: SCsport.ba
BH Pošta odbranila titulu prvaka SC Business lige, BH Telecomu treće mjesto

Nakon pobjede od 6:2 u finalu nad ekipom TVSA, BH Pošta je po treći put zaredom stigla do titule prvaka SC Business lige

 U dvorani ”Amel Bečković” održana je završnica SC Business lige za sezonu 2017.18.

Nakon pobjede od 6:2 u finalu nad ekipom TVSA, BH Pošta je po treći put zaredom stigla do titule prvaka SC Business lige. U susretu za treće mjesto momčad BH Telecoma je sa 4:2 bila bolja od Bosnalijeka.

BH Pošta je ponovo pokazala da je definitivno najspremnija ekipa u SC Business ligi, te da svojom prepoznatljivom igrom dolaze do pobjeda. TVSA je u finalnom susretu koštao loš početak meča, pa su tako na samom startu Krka i Ajanović svojim golovima donijeli prednost Poštarima od 2:0, da bi pred finiš prvog dijela susreta autogolom Šabete ekipa BH Pošte na odmor otišla sa visokih 3:0.

U drugo poluvrijeme bolje su ušli momci iz TVSA, pa preko Hadžića smanjuju prednost na 1:3, ali već u narednom napadu Džafo ponovo poštu dovodi do vodstva od tri gola razlike. Pošta je u nastavku preko kontranapada stigla do povećanja prednostiw, prvo je Tukić postigao gol za 5:1, da bi Džanković autogolom Pošti donio visokih 6:1. Susret je svojim pogotkom zaključio Ferid Šabeta, te je meč završen sa ukupnih 6:2 u korist pošte.

U susretu za treće mjesto BH Telecom je savladao momčad Bosnalijeka. Bosnalijek je preko Hasanovića došao do vodstva, da bi do kraja poluvremena Telecom golovima Karića i Junuzovića na odmor otišao sa prokretom, odnosno vodstvom 2:1. Na samom otvaranju drugog dijela Juznuzović opet pogađa za sada već visokih 3:1. Do kraja susreta Suljević je pogodio za Telecom, da bi susret zaključio Mrguda golom u 39. minutu i tako je Telecom ovom pobjedom osvojio treće mjesto SC Business lige.

Nakon finalnog susreta uslijedila je ceremonija dodjele ingividualnih i ekipnih nagrada. Nagradu za Fair Play ”Emir Ćatović – Ćata”, dobila je ekipa Addiko Banke, a nagradu je uručio novinar portala SCsport.ba, Faris Džaferović.

Najbolji golman ove sezone je Asmir Zuko iz TVSA, dok je sa 28 pogodaka najbolji strijelac lige bio Jasmin Ligata iz momčadi J Academy. Za najboljeg igrača ove sezone odabran je Aldin Janjoš iz ekipe BH Pošte.

Nagrada za osvojeno treće mjesto uručena je BH Telecomu, dok je drugoplasirana ekipa bila momčad TVSA, a novi-stari prvak SC Business lige je BH Pošta.

Ove nagrade su uručili, trener MNK Željezničar, Haris Rokša, Nihad Mujakić igrač FK Sarajevo, te Mehmed Janjoš legendarni igrač FK Sarajevo.

Za sve one koji su propustili doći u dvoranu ”Amel Bečković” u Vogošći, finale će biti emitovanu tokom vikenda u programu TVSA, a o terminu emitovanja ćemo vas obavjestiti u toku sutrašnjeg dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza