Airbnb uvodi nove bezbjednosne protokole

30.04.2020. 13:28 / Izvor: Akta.ba
Airbnb uvodi nove bezbjednosne protokole

Iz kompanije Airbnb tvrde da je ovo prvi sveobuhvatni standardizovani protokol za čišćenje i sanitarnu zaštitu u industriji djeljenja smještaja.

Platforma za kratkoročno iznajmljivanje smještaja, Airbnb, uvela je novi bezbjednosni protokol kod rezervacija. Ova inicijativa koju je uveo Airbnb neće biti obavezna, ali će korisnici koji planiraju putovanje moći na platformi da vide koji domaćini poštuju nove bezbjednosne i zdravstvene preporuke, a koji ne, prense Nezavisne novine sa portala The Verge.

Iz kompanije Airbnb tvrde da je ovo prvi sveobuhvatni standardizovani protokol za čišćenje i sanitarnu zaštitu u industriji djeljenja smještaja. Na ovom protokolu je radio i američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti i drugi istaknuti stručnjaci. Što se tiče privatnog sektora, bile su uključene kompanije iz sektora ugostiteljstva i medicinske higijene, kao što je Ecolab.

Smjernice koje Airbnb preporučuje svim ljudima koji žele da dijele smještaj u skladu su sa najnovijim informacijama o virusu COVID-19, i da će sve biti konstantno na raspolaganju vodećim medicinskim stručnjacima i vlastima. Kada je krenula epidemija Korona virusa, ljudi su naglo počeli da otkazuju svoja putovanja, ali i rezervacije na ovoj ogromnoj platformi.

Tada se postavilo pitanje kako će domaćini biti obeštećeni u novonastalim uslovima. U početku nije bilo kompenzacija, jer Airbnb nije bio kriv za epidemiju, ali je kasnije dogovoreno da će izdvojiti 250 miliona dolara kako bi se pomoglo domaćinima koji su izgubili rezervacije. Produžen je i period otkazivanja rezervacija između 14. marta i 31. maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza