Odgođen Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

10.12.2020. 08:56 / Izvor: Akta.ba
Odgođen Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Zaključili smo da bi svako reduciranje sadržaja dovelo do toga da to ne bude događaj kojeg smo uz mnogo truda i napora, zajedno sa našim partnerima, sponzorima i posjetiteljima gradili 9 godina.

Iako je ove zimske sezone trebalo biti održano jubilarno, 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, odlučeno je da se održavanje ovog događaja odgodi za vrijeme nakon pandemije Covid-19.
 

" Market je satkan od vesele, praznične atmosfere, koju stvaraju svi njegovi sadržaji, ali i brojni posjetioci. U okolnostima u kojima su javni događaji ograničeni na prisustvo maksimalno 30 osoba i u kojima ne bismo mogli realizovati sve sadržaje Marketa, nemoguće je kreirati atmosferu po kojoj smo prepoznatljivi. Zato smo nakon mnogo promišljanja i teška srca donijeli odluku da naše 10. izdanje odgodimo za bolja vremena, za koja ne sumnjamo da će doći već iduće godine", poručuju iz Direkcije Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Ističu i kako su do posljednjeg časa osluškivali da li će doći do ublažavanja mjera zaštite od pandemije, razmišljali da ovogodišnje izdanje događaja prilagode trenutnim okolnostima i da se izvrši postavka isključivo vanjskih sadržaja...

" Zaključili smo da bi svako reduciranje sadržaja dovelo do toga da to ne bude događaj kojeg smo uz mnogo truda i napora, zajedno sa našim partnerima, sponzorima i posjetiteljima gradili 9 godina. S druge strane, organizacija bilo kakvog dešavanja koje okuplja ljude mogla bi dovesti u opasnost naše posjetitelje i naš tim, a taj rizik, u trenutku kada se čini da se nazire kraj pandemiji, nismo spremni preuzeti", kazali su. 

Iako će 10. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market biti odgođen za narednu godinu, iz Direkcije Marketa ističu kako će i ove godine nastaviti sa tradicijom paljenja centralne gradske jelke.

" U narednim danima ćemo svjetlosnim dekoracijama okititi postojeće drvo u parku Hastahana, kako bismo i ove godine barem na simboličan način bili prisutni na tom prostoru i dali mali doprinos stvaranju praznične atmosfere u Sarajevu. Naravno, od paljenja jelke nećemo praviti masovan događaj, kako ne bismo ugrozili zdravlje naših sugrađana", ističu iz Direkcije. 

Nakon godinu dana pauze, 10. izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa bit će održano u decembru 2021. i januaru 2022. godine. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza