Fine Food predstavili savršeno tijesto po recepturi majstora iz Italije

29.09.2021. 17:28 / Izvor: Akta.ba
Fine Food predstavili savršeno tijesto po recepturi majstora iz Italije
OTVORI GALERIJU

Priču o najfinijoj hrani 2018. godine započinje BADECO ADRIA d.d., sa ciljem da lokalnu gastronomiju podigne novi nivo.

FINE FOOD d.o.o., Sarajevska industrija pekarskih proizvoda, delicija i hrane, u krugu svojih prostorija za poslovne partnere, prijatelje i medije, jučer je predstavila svoj asortiman koji broji više od 190 proizvoda, sa fokusom na savršene podloge za pizzu, koje su jedinstven proizvod na BH tržištu.

Priču o najfinijoj hrani 2018. godine započinje BADECO ADRIA d.d., sa ciljem da lokalnu gastronomiju podigne novi nivo, te izgradi respektabilan brand, prepoznatljiv izvan bosanskohercegovačkih granica. Danas, iza uspjeha ove kompanije stoji gotovo 200 uposlenika, koji svakodnevno ulažu napore kako bi napravili najfinije proizvode koji će zadovoljiti nutritivne potrebe te očekivanja i najzahtjevnijih kupaca.

"Fine Food podloge za pizzu izrađuju se na zanatski način – ručno, te prema jedinstvenoj recepturi, vodeći računa o pravovremenom slijedu aktivnosti tokom kompletnog proizvodnog procesa, kako bi dobili savršen finalni proizvod. Spoj su kvaliteta, brzine i jednostavnosti pripreme.

Zahvaljujući kontinuiranoj saradnji sa gospodinom Matteo Berardini iz Italijanske asocijacije pizza majstora „Istituto Nazionale Pizzaioli“ (INP), recepturu naših podloga za pizzu smo doveli do savršenstva. Savršene su za sve tipove ugostiteljstva, budući da pojednostavljuju operativne procedure, te omogućuju vlasnicima i menadžerima da izbjegnu troškove i prepreke na koje mogu naići u pripremi perfektnog tijesta za pizzu, ali i za sve potrošače koji žele okus autentične Italijanske pizze unutar svog doma u nekoliko minuta.", istakao je Adi Mulahasanović, direktor maloprodaje i marketinga.

Fine Food podloge za pizzu karakteriše jednostavnost upotrebe te fleksibilnost i brzina koju nude. Za savršenu pizzu, uz malo mašte, potrebno je dodati željene sastojke na polu-pečenu odleđenu podlogu, te ih skupa doraditi nekoliko minuta u pećnici. U poslovnom svijetu, eliminišu potrebu za kvalitetnim pizza majstorom, kojeg je izazov pronaći na tržištu rada.

"Naš recept je jednostavan. Znanje, ljubav i predani rad, vrhunske sirovine povezane tradicionalnim recepturama, te snaga moderne tehnologije, čine našu formulu za vrhunske proizvode“, poručuju iz uprave Fine Food d.o.o.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza