Svjetsko priznanje: Trebinje među 100 najboljih priča o održivosti destinacija u 2021. godini

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Svjetsko priznanje: Trebinje među 100 najboljih priča o održivosti destinacija u 2021. godini

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković rekao je novinarima da su kao održive turističke destinacije, osim "Hercegovačke kuće", kandidovali projekat parka prirode "Orjen".

06.10.2021. 10:06 / Izvor: SRNA

Grad Trebinje izabran je među 100 najboljih priča o održivosti sa uspješnom i inspirativnom pričom o "Hercegovačkoj kući" tokom sedmog izdanja konferencije "Globalni dani zelenih destinacija", koja se ove godine održava online. 

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković rekao je novinarima da su kao održive turističke destinacije, osim "Hercegovačke kuće", kandidovali projekat parka prirode "Orjen".

"Kako smo predstavili, kroz `Hercegovačku kuću` obezbjeđujemo uvezivanje lokalnih proizvođača, proširenje turističke ponude i samim tim povećanje atraktivnosti grada Trebinja kao turističke destinacije. Ovo je veliki uspjeh jer je prvi put u sedam godina od kad se organizuje ovo takmičenje jedna od destinacija iz BiH ušla u najboljih sto", istakao je Bošković.

On je dodao da su u 100 najboljih destinacija ove godine izabrani i Ljubljana, Bratislava, Tivat i Bodrum iz Turske.

"Kruna cijelog događaja je Međunarodni sajam turizma u Berlinu, koji bi se trebao desiti krajem oktobra, na kome će od ovih najboljih 100 destinacija biti proglašena tri pobjednika u šest kategorija", rekao je Bošković.

On je istakao da su benefiti od ovog takmičenja to što će Trebinje u narednih godinu dana na sajtu 100 najboljih destinacija dobiti besplatnu promociju kada je riječ o turističkoj ponudi Trebinja i "Hercegovačkoj kući" kao primjeru dobre prakse.

Bošković je dodao da je sjedište organizacije koja organizuje takmičenje u Holandiji, a takmičenje su podržale najuglednije turističke organizacije u svijetu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je novinarima da je nakon četiri godine od formiranja "Hercegovačke kuće" ovaj projekat u svijetu prepoznat kao značajan i održiv.

"Ovo je još jedan od dokaza da nije slučajno Trebinje prvo turističko mjesto u Republici Srpskoj i da grad ima perspektivu", rekao je Ćurić.

On je zahvalio timu koji je radio na popunjavanju dokumenata za aplikaciju i svima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

"Više od 120 ljudi direktno snabdijeva `Hercegovačku kuću`, što je veoma važno, a ovo je još veći podstrek za sve koji učestvuju u ovom projektu. Trebinje je zaista prepoznatljiva destinacija u svijetu", istakao je Ćurić.

Takmičenje "100 najboljih priča o održivosti" prikuplja priče o održivom turizmu i uspješnoj praksi destinacija širom svijeta koje su prepoznate kao inspirativni primjeri drugima, od turističkih radnika do putnika.

PODIJELI:

TAGOVI:

#svjetsko priznanje

#Trebinje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza