Otvoren 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest

23.03.2022. 13:42 / Izvor: Akta.ba
 Coffee Fest
OTVORI GALERIJU

Foto: Akta.ba

Najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest otvoren je danas u Sarajevu.

Najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest, nakon dvije godine pauze danas je ponovo otvario svoja vrata u okviru kongresne dvorane Hotela Hills.

Na festivalu se predstavlja do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kafe, specialty coffee, čajeva, toplih čokolada kao i horeca opreme, što je ujedno dobra prilika za mnoge ugostitelje I hotelijere da na jednom mjestu ostvare dobre poslovne kontakte i saradnju.

Festivalski program je tematski kreiran tako da će prvi dan festivala biti koncipiran radionicama i prezentacijama od strane izlagača a koji će zasigurno predstaviti novitete u kofeinskoj industriji.

Drugi dan festivala 24. marta, predstavit će 7. NLB Latte Art Challenge Sarajevo koji će zasigurno ove godine okupiti najsmjelije bariste, njih ukupno 20, koji će se takmičiti za prestižne nagrade; tri u ukupnom poretku i jednu na državnom nivou kao i nekoliko specijalnih nagrada naših partnera.

franck coffe fest

Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega. Prva kategorija zahtjeva od takmičara da izvuku jedan od osnovnih motiva: srce, rosetu, tulip, leteće srce i labud, i da to nacrtaju na šoljici. Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti. Oficijelno mlijeko festivala je Meggle.

Sudijska četvorka je ove godine u nešto izmijenjenom sastavu tako da će voditelj sudijske ekipe biti Zoran Trkulja, barista u Francku u Hrvatskoj, tehnički sudija Vukota Kazić iz Crne Gore, naš istaknuti barmen i bar manager Denis Memić i specijalni gost sudija ove godine je i najuticajnija ličnost u bar industriji Filip Pleteš - brand advocacy u Brown-Formanu, koji je široj javnosti poznat i po nastupu na Hrvatskom Master Chefu.

Festival je i ove godine podržao Porsche Sarajevo kao generalni sponzor sa kompanijom Volkswagen privredna vozila. Zlatni sponzor je NLB Banka d.d. Sarajevo, telekomunikacijski partner Telemach, a u ulozi partnera projekta sa nama je Ministarstvo privrede KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza