Josip Pejaković dane provodi u kompleksu Ravne: Ovdje ljudima kao da neko skine zabrinutost s lica

18.04.2022. 15:33 / Izvor: Dnevni Avaz
Pejaković

Popularni glumac Josip Pejaković ponovo je posjetio unikatni "distrikt" Ravne. Fasciniran je utjecajem pozitivne energije na posjetioce.

Popularni glumac Josip Pejaković ponovo je posjetio unikatni "distrikt" Ravne. Fasciniran je utjecajem pozitivne energije na posjetioce. 

Pejaković je, kaže, promatrao i primijetio da ljude koji dođu u distrikt Ravne obuzme neka pozitivna energija. Kao da zaborave na sve svoje probleme, a osmijeh ne skidaju s lica.

U društvu domaćina doktora Semira Osmanagića, Pejaković je oduševljeno pričao o pozitivnoj energiji.

"Ja to već proučavam. Cijelu prošlu godinu, ljetni period, sam proveo ovdje i vidim ljude koji dolaze iz raznih krajeva, kako to danas popularno zovemo - region. Dolaze iz svijeta. 

Svi dolaze sa osmijehom. Nevjerovatno. Nisam vidio ni jednoga zabrinutoga, a dosta sam vidio ljudi narušenog zdravlja, ali kao da im neko, kada skrenu prema Ravni, skine zabrinutost, a pretvori ga u osmijeh. 

I oni taj osmijeh upražnjavaju cijelo vrijeme dok provode ovdje. I nema razlike, ni u materijalnom, ni u vjerskom, ni u bilo kojem statusu sa kojim su došli noseći jedno teško breme mora koje noćima more u nesređenoj zemlji, regionu i Evropi, a evo danas i u svijetu", očaran je Pejaković. 

Pejaković je poručio da će i dalje dolaziti u distrikt Ravne, po dozu pozitivne energije.

"I dokle god dišem, ja ću dolaziti u Ravne", kazao je popularni glumac i podsjetio da je Osmanagiću i njegovim istraživačkim projektima dao podršku od prvog dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza