Održana 11. bosanskokrupska Čorbarijada: Najbolju čorbu napravila ekipa "Badžo Besim"

28.06.2022. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Čorbarijada

Izletište Šujnovac u Bosanskoj Krupi ove subote bilo je mjesto u kome se uz mirise čorbe, paprikaša, pečenja i roštilja, ponajviše pjevalo, družilo u cjelodnevnom veselju starih i mladih, zabavljalo i šalilo.

Izletište Šujnovac u Bosanskoj Krupi ove subote bilo je mjesto u kome se uz mirise čorbe, paprikaša, pečenja i roštilja, ponajviše pjevalo, družilo u cjelodnevnom veselju starih i mladih, zabavljalo i šalilo. U organizaciji Grada Bosanska Krupa, ŠPD "Unsko-sanske šume" i JU "Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje" održana je jedanaesta po redu bosanskokrupska Čorbarijada.

Manifestacija je počela paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi trajao je od  10:00 do 13:00 sati kada su se proglasiti ovogodišnji pobjednici. I ove godine, stručni žiri je imao jako težak zadatak pred sobom jer je većina zaslužila najviše ocjene. Međutim, od 18 prijavljenih ekipa, prvo mjesto i priznanje za najbolju čorbu osvojila je ekipa "Badžo Besim".

čorba

Drugo mjesto osvojila je ekipa "Bosankar", a treće mjesto dijelile su ekipe "Pola tone" i "Monting". Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade, ručno izrađeni suveniri, a posebna priznanja dobile su i najveselija, najstarija i najmlađa ekipa. Tako je najveselijom ekipom proglašena ekipa ŠPD "Unsko-sanske šume", najstarijom ekipa "Spojnice", a najmlađom ekipa "Siac Krupa Kabine".

čorbarijada

Za sve posjetioce u Šujnovcu bio je obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program. Svi koji su došli na Čorbarijadu zabavljali su se uz harmonike, sevdalinke, melodije iz raznih krajeva i pri tome nisu štedjeli ni glasa, ni duše, ni ruku.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza