Dani kosidbe na Kupresu "Strljanica 2022.": Titula kosbaše pripala Mirku Kecmanu

06.07.2022. 09:08 / Izvor: Akta.ba
 Dani kosidbe

Titulu kosbaše na ovogodišnjem izdanju tradicionalne kulturno-sportske manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2022." ponio je Mirko Kecman iz Petrovca.

Titulu kosbaše na ovogodišnjem izdanju tradicionalne kulturno-sportske manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu – Strljanica 2022." ponio je Mirko Kecman iz Petrovca.

Drugo mjesto ove godine osvojio je Nedeljko Spasojević iz Ljiga iz Srbije, a treći je bio Stipo Šarić iz Kupresa.

Na Danima kosidbe u Kupresu već 20 godina natječe se i Mario Prljević (47) iz Brišnika, iz Tomislavgrada. Iz ove svestrane sportske obitelji ove godine natjecao se i Frano Prljević (16) Marijev sin i zauzeo 3. mjesto u natjecanju kosaca juniora. Mario je godinama osvajao 2. ili 3. mjesto na “Strljanici”, a ove godine, iako je, kako se vidi na videu, iskosio prvi, pola minuta prije onoga iza njega, odlukom sudaca, nije osvojio ni jednu nagradu. Obitelj Prljević je razočarana, ali podnosi sportski, po njihovom mišljenu nepravednu odluku, kažu “na dušu sudaca”, jer sudačka je zadnja! A Mario je i za obitelj i za mnoge navijače i ovaj put pobjednik-kosbaša! 

 

Na Danima kosidbe u Kupresu već 20 godina natječe se i Mario Prljević (47) iz Brišnika, iz Tomislavgrada. Iz ove svestrane sportske obitelji ove godine natjecao se i Frano Prljević (16) Marijev sin i zauzeo 3. mjesto u natjecanju kosaca juniora. Mario je godinama osvajao 2. ili 3. mjesto na "Strljanici", a ove godine, iako je, kako se vidi na videu, iskosio prvi, pola minuta prije onoga iza njega, odlukom sudaca, nije osvojio ni jednu nagradu. Obitelj Prljević je razočarana, ali podnosi sportski, po njihovom mišljenu nepravednu odluku, kažu "na dušu sudaca", jer sudačka je zadnja! A Mario je i za obitelj i za mnoge navijače i ovaj put pobjednik-kosbaša!

Posted by TomislavNews.com on Sunday, July 3, 2022

U nadmetanju kosaca juniora pobijedio je Ivan Čičak iz Kupresa, drugi je bio Drago Šarić iz Kupresa, a treće mjesto Frano Prljević iz Tomislavgrada.

Poslijepodnevni sati manifestacije bili su rezervirani za natjecanja na sportskim terenima u tradicijskim sportovima bacanja kamena s ramena, pješačke utrka, skoka u dalj i potezanja konopca. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza