Vodopad Kravice uvršten na listu 15 "najspektakularnijih" kupališta na svijetu

12.07.2022. 09:19 / Izvor: Akta.ba
vodopad kravice

Magazin Time Out izdvojio je 15 najspektakularnijih kupališta na svijetu, a na 12. poziciji našla se i destinacija iz Bosne i Hercegovine - vodopad Kravice.

Magazin Time Out izdvojio je 15 najspektakularnijih kupališta na svijetu, a na 12. poziciji našla se i destinacija iz Bosne i Hercegovine - vodopad Kravice.

Jedan od najtraktivnijih prirodnih fenomena Bosne i Hercegovine, vodopad Kravice smješten je na rijeci Trebižat, a slapovi širine oko 120 metara predstavljaju jedinstven prizor i unikatnu lokaciju za kupanje što je prepoznao i magazin Time Out.

Na njihovoj listi najspektakularnijih lokacija za kupanje na svijetu, Kravice su se našle na 12. mjestu.

"Infrastruktura oko vodopada Kravice, nedaleko od Ljubuškog u Hercegovini, iznimno se razvila posljednjih godina, što svjedoči o sve većoj popularnosti mjesta", navode u opisu ove lokacije na Time Out-u.

Dodaje se da nije teško shvatiti zašto se toliki ljudi slijeva na ovu lokaciju za vrijeme vrućih hercegovačkih ljeta.

"Bistra voda savršena je za kupanje, a slapovi pružaju prekrasnu pozadinu. Krenite prema Ljubuškom i pratite putokaze, iako ćete ovo mjesto čuti prije nego što ga ugledate", navodi se dalje u tekstu.

Prvo mjesto na listi zauzeo je Calanques nacionalni park u Francuskoj, a na spisku su se našli i Crvena plaža u Grčkoj, Vražji bazen na Viktorijinim vodopadima, Heaven Lake u Kini te Crystal River u SAD-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza