Halal vino stiglo i u Sarajevo

03.10.2022. 13:45 / Izvor: Akta.ba

Irfan Tepić u saradnji sa "Delgusto" restoranom i "Le Petit Beret Balkan" je donio inovaciju na BiH tržište , radi se o bezalkoholnom organskom i vegan vinu i pivu.

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade u saradnji sa "Delgusto" restoranom i "Le Petit Beret Balkan" je donio inovaciju na BiH tržište , radi se o bezalkoholnom organskom i vegan vinu i pivu.

Pored vina, ova kompanija prozivodi i piva, šampanjce i ostale proizvode sa 0,0 procenta alkohola u sebi.

Pripadnicima islamske vjeroispovijesti strogo je zabranjeno konzumiranje alkohola. Ipak, posljednjih godina su se na tržištu pojavila alternativa za one koji bi voljeli da popiju čašu nekog alkoholnog pića, tako da se u ponudi mogu naći bezalkoholna piva koja u sebi, prema tvrdnjama proizvođača, nemaju ni jedan procenat alkohola.

halal vino

Vino francuskog proizvođača Le Petit Beret prije nekoliko dana stiglo je na tržište Srbije, a prvi objekat u kojem se ovo vino prodaje nalazi se u Novom Pazaru.

"Radi se o organskom, veganskom vinu koje je bezalkoholno i koje je sto posto prirodno, bez ikakvih dodatnih primjesa. Fabrika je osnovana 2012. godine u Francuskoj, a vlasnik je također pripadnik islamske vjeroispovijesti", rekao je jedan od distributera ovog vina.

Jedan od menadžera lokala u centru Novog Pazara u kojem se prodaje halal vino, rekao je da pored bezalkoholnih vina, piva i šampanjaca ovaj lokal uskoro planira da u svojoj ponudi uvrsti i halal viski.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza