Širokobriježani na gastro natjecanju sa svojim timom osvojili tri zlata, broncu i srebro

24.11.2022. 08:49 / Izvor: Akta.ba
gastro natjecanje

Na popularnom međunarodnom gastro natjecanju pod nazivom "Gastro Antalya", dva Širokobriježanina sa svojim timom ostvarila su izvrstan uspjeh.

Na popularnom međunarodnom gastro natjecanju pod nazivom ”Gastro Antalya”, dva Širokobriježanina sa svojim timom ostvarila su izvrstan uspjeh.

Mate Ćorić i Božo Ćorić iz Širokog Brijega nastupili su u timu pod vodstvom mentorice i profesorice Danijele Pantić – Vlahović, a u timu je bio Makedonac Hristijan Jardonoski.

Tim je na natjecanju, koje se održalo u Turskoj od 17. do 21. studenog, osvojio tri zlata, broncu i srebro.

Širokobriježani su sudjelovali u dvije kategorije, točnije u kategoriji modernog jela i jela od ribe, dok je njihov kolega Hristijan sudjelovao u kategoriji modernog jela i jela od paste.

Mate Ćorić je osvojio zlato u kategoriji modernog jela, a broncu je osvojio za jelo od ribe, dok je Božo Ćorić osvojio zlatnu medalju u kategoriji modernog jela.

Njihov kolega Hristijan je osvojio zlatnu medalju u kategoriji za moderno jelo, a srebro mu je pripalo za jelo od paste.

Mate Ćorić ističe kako ovo predstavlja veliki napredak u njegovom poslu i ugostiteljstvu.

"Natjecali smo se 2019. godine, ali nas je pandemija korona virusa prekinula u tome. Natjecanjem u Turskoj nastavili smo taj slijed i evo nižemo dobre rezultate, a osjećamo se dovoljno snažni da prihvatimo sva ova natjecanja koja nam slijede. Svakako nema ništa ljepše od iskustva popiti kavicu, a možda i pivo, s kolegama iz Uzbekistana, Kirgistana i ostalih dijelova svijeta. Jedno zaista neopisivo iskustvo je ukrstiti kuhače s kolegama i uživati u toj ljubavi prema hrani. Rezultati govore koliko smo se trudili i koliko smo naučili, a meni osobno ovo predstavlja veliki napredak u poslu i ugostiteljstvo", nasmijano će Mate Ćorić za Jabuka.tv.

Ćorić je istaknuo i priliku učenja i kuhanja s profesoricom Pantić-Vlahović.

"Mentorica i profesorica Danijela Pantić-Vlahović je međunarodni kuharski sudac koja ide po cijelom svijetu na poziv organizacija kulinarskih natjecanja. S njom sam išao i 2018. godine u Izmir, a naš plan je bio da idemo dalje na nadolazeća natjecanja, no pandemija korona virusa sve je zaustavila. Sad se stvorila prilika za novo natjecanje, ona nas je pozvala da idemo s njom, što smo rado prihvatili. Bila je to mala ali odabrana ekipa i sretan sam zbog toga", zaključio je Mate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza