Bogatija ponuda na planinama ove godine

27.11.2022. 11:40 / Izvor: BHRT
skijanje

Dok traju završne pripreme za početak zimske sezone na olimpijskim ljepoticama Jahorini, Bjelašnici i Igmanu, vijest koja će obradovati sve skijaše i ljubitelje planina: ove godine bogatija ponuda sadržaja za posjetioce.

Dok traju završne pripreme za početak zimske sezone na olimpijskim ljepoticama Jahorini, Bjelašnici i Igmanu, vijest koja će obradovati sve skijaše i ljubitelje planina: ove godine bogatija ponuda sadržaja za posjetioce.

Na Igmanu i Bjelašnici zimska sezona, na radost svih ljubitelja skijanja i snježnih čarolija, zvanično počinje 10. decembra. Na Bjelašnici očekuju možda i najbolju zimsku sezonu do sada.

"Ove sezone planiramo povećati kapacitet samog skijališta za nekih hiljadu novih skijaša po satu. Vec imamo zavrseno dosta projekata, kao sto je snowboard park. Imamo interes naših korisnika već pa sigurno da ćemo krenuti ranije", kazao je Aldin Smajkan, rukovodilac marketinga i prodaje u JP "ZOI '84".

U predstojećoj sezoni cijena dnevne karte na Bjelašnici za djecu iznosiće 28 maraka, a za odrasle 42 KM. Otvorena je mogućnost kupovine karata putem interneta u cilju izbjegavanja redova na ski-kasama.

Nova zimska sezona na Jahorini koja počinje 1. decembra. Novina za skijaše - Uz skikartu sa Jahorine dobijaju gratis skijanje u Sloveniji. I Jahorinski hotelijeri spremni su za turiste.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina - "To je za nas veliko priznanje i za skijaše jedna velika nagrada koju dobijaju gratis kupovinom našeg ski passa, a takav sporazum imamo i sa skijalistima Crne Gore. To je samo jedan od koraka ka viziji da jedan ski pass važi u citavoj bivšoj Jugoslaviji."

"Već sada smo na otprilike 60 posto prodatih smještajnih kapaciteta kada je cijela zimska sezona u pitanju. Prateći dugoročnu prognozu izgled da će i situacija sa snijegom biti na odličnom nivou", rekao je Nemanja Vučetić, potpredsjednik Udruženja hotelijera Jahorina.

Olimpijski centar „Jahorina“ i ove godine investirao je u infrastrukturu, fokusirajući na nove staze sa veznim putevima, ali i novim kilometrima osvijetljenih staza za najbolje noćno skijanje. Olimpijske ljepotice, sudeći prema najavama u predstojećoj sezoni biće mjesta dobre zabave, za one koji to, u vremenu inflacije budu mogli priuštiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza