Lijepe vijesti za najmlađe

Otvorena sezona klizanja u Centru "Safet Zajko"

12.01.2023. 08:27 / Izvor: Akta.ba
KLIZANJE

Na radost ljubitelja klizanja na ledu, sezona klizanja u novogradskoj općini danas je zvanično otvorena, stavljanjem u funkciju ledene plohe u Centru "Safet Zajko" na kojoj su već prvog dana uživali najmlađi, ali i stariji građani.

 Na radost ljubitelja klizanja na ledu, sezona klizanja u novogradskoj općini danas je zvanično otvorena, stavljanjem u funkciju ledene plohe u Centru "Safet Zajko" na kojoj su već prvog dana uživali najmlađi, ali i stariji građani. 

Općina Novi Grad Sarajevo, u saradnji sa JP "Lokom" d.o.o. Sarajevo i ove zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila je klizanje na otvorenom, na kojem će djeca i omladina moći provoditi dane zimskog raspusta. 

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat. Iznajmljivanje klizaljki će se naplaćivati 2 KM za termin od 45 minuta klizanja. Osobe koje imaju vlastite klizaljke, termin klizanja plaćat će simbolično 1 KM. 

Direktor JP ‘"Lokom" d.o.o. Sarajevo Adnan Šabanović, kazao je da je posebno sretan što će ovo biti jedno lijepo mjesto za okupljanje omladine, te je pozvao građane da dođu i da se zabave. 

Centar "Safet Zajko", mjesto je gdje slobodno vrijeme rado provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji posjetioce privlače i tokom zime. 

Također, od oktobra 2021. godine u sklopu kompleksa Centra "Safet Zajko" otvoren je i Centar za kulturu i edukaciju, gdje naši najmlađi i omladina  kvalitetno provodite svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci, saopćeno je iz Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza