Turistička ponuda

Avion kao atrakcija na dnu jezero Kop Šićki Brod

30.01.2023. 13:30 / Izvor: Akta.ba
Kop Šićki Brod

Maketa je prije spuštanja očišćenja od svega što može negativno uticati na podvodni svijet.

U cilju unapređenja turističke ponude Lukavačkog jezera Kop Šićki Brod, kada je u pitanju ronjenje, članovi Eko-ronilačke grupe invalida su 28. januara porinuli maketu aviona dugu šest metara.

Ista je prije spuštanja očišćenja od svega što može negativno uticati na podvodni svijet.

Maketa je spuštena na šest metara dubine, tako da ne predstavlja opasnost za kupače, a dovoljno je plitko da je dostupna za sve ronilačke kategorije.

"Tokom hladnijih mjeseci kada se riba povuče dublje i kad nestane trave u plićem dijelu, podovodni ambijent postane poprilično monoton.  Kako bismo to promijenili u jezero smo porinuli maketu aviona koja će biti zanimljiva atrakcija. Većina vrhunskih svjetskih ronilačkih destinacija predstavlja olupine brodova i aviona, pa se nadamo da će i ovo biti svojevrsna zanimljivost jezera Šićki Brod. Naravno, ovo će biti posebno zanimljivo za sve takmičare koji dolaze na Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji koji organizujemo u septembru mjesecu svake godine, i nadamo se da će podvodne fotografije sa motivom ove makete aviona biti posebno interesantne", rekli su iz Eko-ronilačke grupe invalida.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza