Omiljena mališanima

Recept za bingo tortu: Omiljeni desert stvoren za sve prigode

07.04.2023. 09:38 / Izvor: Zadovoljna.hr
Bingo torta

Foto: Nataša Pralica

Za ovu tortu kažu da je miljenica dječjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni.

Za ovu tortu kažu da je miljenica dječjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni. Otkrijte sve slojeve bogate bingo torte i uživajte u finim okusima vanilije, čokolade i naranče. Bingo! Uzviknut će baš svatko tko proba i mali komadić ove bogate, slojevite torte koja u sebi krije omiljene kekse, ali i različite kreme.

Ima tu i čokolade, oraha, okusa naranče, keksa, vanilije, kao i tučenog slatkog vrhnja. Od samog pogleda na sastojke rastu nam zazubice i bez obzira na malo složeniju pripremu i više koraka, svakako biste je trebali napraviti barem jednom. Toliko kreme i toliko okusa nikako ne može razočarati.

Bingo rorta - sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 8 žlica mljevenih oraha
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica gorkog kakaa

Za kremu od keksa:

  • 350 g mljevenih keksa (petit beurre, plazma)
  • 250-300 ml gaziranog soka od naranče
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu

Za kremu od pudinga:

  • 3 vrećice pudinga od vanilije
  • 900 ml mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje

Dodatni sastojci:

  • 300 g jaffa keksa
  • 300 g piškota
  • 350-400 ml gaziranog soka od naranče

Za završni sloj i premazivanje torte:

  • 500 ml slatkog vrhnja

Bingo torta - priprema: 

  1. U dubljoj zdjeli električnim mikserom miksajte jaja sa šećerom dok ne udvostruče volumen pa dodajte prosijano brašno pomiješano s kakaom i mljevene orahe te sve izmiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za tortu (promjera 28 cm) koji ste premazali maslacem i lagano ga pobrašnili.
  2. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite oko 15-20 minuta, odnosno dok se biskvit ne počne odvajati od stijenki kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i dobro ohladite.
  3. Napravite kremu od keksa: sameljite kekse (petit beurre, plazma) pa dodajte gazirani sok od naranče, maslac i šećer pa sve mikserom izradite u ujednačenu kremu.
  4. Napravite kremu od pudinga: zakuhajte 700 ml mlijeka, a s ostatkom mlijeka razmutite prašak za puding. Kad mlijeko zavrije, ulijte razmućeni prašak za puding i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Skinite s vatre i dobro ohladite. U hladan puding dodajte pjenasto izrađeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
  5. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio kreme dodajte otopljenu čokoladu.
  6. Složite tortu: na pladanj stavite biskvit, preko njega ravnomjerno premažite kremu od mljevenih keksa, potom preko kreme složite jaffa kekse, preko njih namažite žutu kremu, na žutu kremu složite piškote umočene u gazirani sok od naranče i na kraju preko piškota premažite čokoladnu kremu. Dobro ohladite.
  7.  Istucite slatko vrhnje pa cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i još jednom dobro ohladite. Prije posluživanja po želji ukrasite slatkim perlicama, ukrasnim mrvicama ili drugim elementima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza