NA TRGU SLOBODE

Tuzla dobija turističku atrakciju: Panoramski točak visine 22 metra prvi put u BiH

14.04.2023. 15:28 / Izvor: Akta.ba
panoramski točak

Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja po prvi puta dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji grada Tuzle

Sa namjerom da obogatimo turističku ponudu grada Tuzle i u pred-sezoni, Turistička zajednica grada Tuzle će u partnerstvu sa kompanijom Bingo d.o.o. Tuzla, a uz podršku Grada Tuzle, ovog proljeća u Tuzlu dovesti panoramski točak visine 22 metra, koji će mjesec dana biti postavljen na Trgu slobode.

Nova i jedinstvena atrakcija rotirajuće panorame koja po prvi puta dolazi u BiH će dati zamaha daljoj i snažnijoj promociji grada Tuzle, ali i još jednu potvrdu opredijeljenosti kompanije Bingo da kroz saradnju sa javnim sektorom unapređuje kvalitet života građana Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH. 

U proteklih 20 godina grad Tuzla je otvaranjem Panonskih jezera i ulaganjem u razvoj turizma izgradio svoju turističku ponudu i iz godine u godinu privlači sve veći broj turista i posjetilaca.

Turistička ponuda grada je najvećim dijelom vezana za ljetnu sezonu i kompleks Panonskih jezera, ali se u kontinuitetu radi i na drugim kulturno-zabavnim sadržajima tokom cijele godine.

Postavljanjem ovog panoramskog točka će se zasigurno dodatno ukrasiti i upotpuniti sadržaj u gradu Tuzli, budući da slične atrakcije krase brojne evropske i svjetske metropole i postaju dio vizure gradova.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti od 20.04.2023. do 21.05.2023.

 Radovi na montaži panoramskog točka na Trgu slobode u Tuzli odvijati od ponedjeljka, 17.04.2023., dok se zvanični početak rada očekuje u četvrtak, 20.04.2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza