središte nesvakidašnjih kulturnih događaja

Prvo izdanje Rubix festivala u Porto Montenegru: Džon Malkovič, Morcheeba bend i drugi

25.05.2023. 14:45 / Izvor: Akta.ba
rubix

Porto Montenegro će ovog ljeta, od 28. do 30. jula biti domaćin prvog RUBIX festivala, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas.

Porto Montenegro će ovog ljeta, od 28. do 30. jula biti domaćin prvog RUBIX festivala, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas.

Festival će ujediniti ljubitelje muzike, umjetnosti, teatra i tehnologije.

RUBIX će početi u velikom stilu, jer pravo iz Holivuda u petak, 28.jula na scenu Sinhro u Porto Montenegru stiže čuveni glumac Džon Malkovič (John Malkovich) i njegova "Paklena komedija", u saradnji sa agencijom ArtLink iz Beograda. Ovo je Malkovičev prvi dolazak u Crnu Goru, a predstava „Paklena komedija“ koju će uz pratnju 25 članova orkestra ovaj glumac izvesti na velikoj sceni, pobrala je broje nagrade i priznanja širom svijeta. Iste večeri, Pučini (Puccini) orkestar koji čine 24 muzičara, predstaviće svoje obrade legendarnih muzičkih hitova, u produkciji DJ-a Krisa Janga (Chris Young) i agencije Deepsonar.

Drugog dana Festivala, 29.jula, uživo će nastupiti čuveni birtanski bend Morčiba (Morcheeba), nakon koga na scenu stiže Frančesko Tristano (Francesco Tristano), poznati virtuoz na klaviru, kompozitor i producent koji će prirediti spektakl spajajući koncertni klavir i elektronske zvukove. Iste večeri, Kotor Art će predstaviti projekat Vienna Calling sa članovima Bečke filharmonije.

Festival će trećeg dana, u nedelju 30.jula zatvoriti muzička zvijezda, čuveni britanski DJ čije ime će biti otkriveno naknadno.

porto

Naravno, ovo je samo početak, ostali izvođači na Festivalu RUBIX biće predstavljeni u narednom periodu.

Festivalski prostor Sinhra sa pogledom na Bokokotorski zaliv pruža jedinstven ambijent za ovaj događaj. Najvažniji izvođači nastupaće na glavnoj „Sinhro bini“, koja će biti okružena ključnim zonama kao što su izložbeni prostor, prostor za radionice, zona za opuštanje, tehnološki kutak i toranj sa pogledom na cjelokupan festival. Posjetioci će tokom sva tri dana Festivala dana moći da uživaju uz tehnološke preformanse i audio-vizuelne efekte brojnih izvođača, ali i u mnogim radionicama i majstorskim kursevima kao što su grnčarstvo, 3D štampanje, oslikavanje tijela, joga, ples, slikanje, doprinos ekologiji i još mnogo toga.

Gurmani će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete, degustiraju vina i prisustvuju gastronomskim kursevima. Izložbeni prostor na festivalu, biće rezervisan za skulpture i audio-vizuelna umjetnička djela pružiajući kreativno ispunjenje posjetiocima različitih interesovanja.

Porto Montenegro je prepoznat kao središte nesvakidašnjih kulturnih događaja i koncerata. Fešta je dinamična i inovativna organizacija specijalizovana za produkciju i dokumentovanje izuzetnih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Zajedničkom saradnjom na ovom Festivalu, kompanije žele da mapiraju Crnu Goru kao još atraktivniju multimedijalnu festivalsku destinaciju, koja spaja pozorište, tehnologiju, muziku i uopšte umjetnost.

Karte za Festival mogu se naći na OVOM linku.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza