posjetioci uživaju

Svečano otvoreni bazeni u Crkvicama uz koncert zeničke grupe

22.06.2023. 15:40 / Izvor: Akta.ba
bazeni

Na gradskim bazenima u Zenici danas je svečano otvorena ljetna sezona kupanja, a brojni građani odlučili su upravo prvog dana rada bazena u Crkvicama rashladiti se od visoka 33 stepena.

Na gradskim bazenima u Zenici danas je svečano otvorena ljetna sezona kupanja, a brojni građani odlučili su upravo prvog dana rada bazena u Crkvicama rashladiti se od visoka 33 stepena.

Osim što je Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem osigurala, tradicionalno, besplatan ulaz za sve posjetitelje prvog radnog dana na bazene, Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, organizirao je i koncert nekadašnje zeničke grupe "Ama Gama" i Alena Šojke.

Bazeni od metar i po, dva, pet, ali i onaj za najmlađe posjetitelje bili su krcati posjetiocima, a koji će i ove godine spas od ljetnih vrućina potražiti upravo na zeničkim otvorenim bazenima. Neizostavan dio posjete bazenima u Crkvicama su i tradicionalni skokovi sa tri, pet i deset metara visine, ali i sportski tereni na kojima posjetioci igraju odbojku i košarku.

Sudeći prema najavama, ovo bi mogla biti posljednja sezona kupanja na kompleksu u Crkvicama kakav je danas.

"Čini mi zadovoljstvo da imamo u najavi izgradnju zatvorenog bazena koji će uljepšati ovaj kompleks, a mislim da će ova sezona kupanja na bazenima biti posljednja u ovakvom izdanju. Projekt izgradnje bazena se radi u dvije faze, prva obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, a druga uređenje otvorenog kompleksa bazena što, svakako, nakon toliko godina, mislim da će biti veliko oduševljenje za građane Zenice", rekao je direktor Talić.

bazeni



Iz preduzeća koje rukovodi bazenima su najavili da će i ova sezona kupanja biti praćena sa brojnim interesantnim događajima, koji će, pored bazena, biti dodatna atrakcija i motiv da Zeničani i ovo ljeto spas od vrućina potraže upravo na bazenima u Crkvicama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza