Neočekivan pokušaj krijumčarenja

Carinici u Srbiji spriječili neobičan šverc: Pod ceradom kamiona s vrećama pronašli BMW

07.03.2024. 14:39 / Izvor: Blic
SRB

Foto: Uprava Carine Srbije

Carinski službenici i granična policija neprekidno su angažovani na sprečavanju krijumčarenja robe preko državnih granica.

Vozilo, koje nije imalo registarske oznake i bilo je dobro osigurano da se ne pomjeri tokom transporta iz Slovenije, uspješno je smješteno unutar kamiona, vjerovatno uz pomoć viljuškara.

Carinski službenici i granična policija neprekidno su angažovani na sprečavanju krijumčarenja robe preko državnih granica, suočavajući se pritom s raznolikim izazovima.

Osim čestih pokušaja šverca manje vrijedne robe poput cigareta ili mesa, koji su zbog nižih cijena u susjednim zemljama atraktivni za nelegalnu trgovinu, te neizostavnog krijumčarenja droga, povremeno dolazi do zaista neočekivanih pokušaja šverca.

Upravo takav slučaj otkriven je 29. februara u Gornjem Milanovcu, kada su carinici tokom pregleda kamiona, koji je prema dokumentaciji trebao prevoziti sirovine za proizvodnju boja i lakova, pod ceradom pronašli – automobil marke BMW.Vozilo, koje nije imalo registarske oznake i bilo je dobro osigurano da se ne pomjeri tokom transporta iz Slovenije, uspješno je smješteno unutar kamiona, vjerovatno uz pomoć viljuškara.

Nedugo prije toga prethodnog vikenda, na graničnom prelazu Bartovci došlo je do još jednog značajnog otkrića.

Zaustavljen je luksuzni automobil Porsche Panamera 4s, čija vrijednost premašuje 77.000 eura, s inostranim registarskim oznakama.

Vozilom je upravljao državljanin Srbije, koji nije bio registrovani vlasnik automobila.

Budući da u trenutku zaustavljanja nije posjedovao boravišnu ni radnu vizu, što je preduslov za upravljanje vozilom s inostranim registracijama, automobil je zadržan do daljnjeg, dok traje proces razjašnjavanja okolnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza