PREKO 50 RAZLIČITIH AKTIVNOSTI

Team building centar sa avanturističkim sadržajem u Sarajevu sa prvim online shopom

12.04.2024. 10:26 / Izvor: Akta.ba

Smješten na Igmanu, ovaj centar nudi širok spektar atraktivnih igara usred jednog od najljepših planinskih područja.

Avanturistički turizam u Sarajevu sa Team Building Centrom je sjajno odredište koje postavlja Bosnu i Hercegovinu na kartu najorganiziranijih i najatraktivnijih lokacija za avanturistički turizam.

Smješten na Igmanu, ovaj centar nudi širok spektar atraktivnih igara usred jednog od najljepših planinskih područja.

U svojoj ponudi sadrže preko 50 različitih aktivnosti, a nedavno su uveli i novu uslugu "Olimpijska VIP biciklističa tura".

O detaljima ponude i aktivnostima smo razgovarali sa Adisom Alihodžićem, vlasnikom Centra za avanturistički turizam i team building.

"Ono po čemu se mi izdvajamo je to što smo prvi centar koji u svojoj ponudi ima veliki broj paketa za avanturistički turizam i team building, te svakodnevno tu ponudu širimo sa željom da svi mogu za sebe naći nešto što im odgovara i nešto u čemu će uživati. Imamo preko 50 različitih aktivnosti koje su vrlo atraktivne i dinamične, a ono što bismo posebno naglasili jeste naš WEB SHOP koji je ujedno prvi i jedini shop ovog tipa na kojem svi mogu na vrlo jednostavan način pogledati šta mi to nudimo, te kreirati svoj paket online", rekao je Adis.

amel

PREKO 50 RAZLIČITIH AKTIVNOSTI

U svojoj ponudi imaju preko 50 različitih aktivnosti kao što su: airsoft na autentičnim terenima (trenutno imaju četiri terena), vožnja autentičnim vojnim kamionom, terensko jahanje konja, airsoft streljana, biciklizam, roštiljada u dubokoj šumi, relax masaza u kućici na drvetu kao i mnoge druge aktivnosti koje se međusobno mogu kombinovati i od kojih njihovi posjetioci mogu samostalno kreirati pakete.

Više detalja o ovim paketima i aktivnostima možete pogledati na njihovom web shopu.

"Moramo naglasiti da u našoj ponudi imamo i prenoćište  u vidu hostela kao i kolibice za sve ljubitelje avanture", kazao je Adis.

OLIMPIJSKA VIP BICIKLISTIČKA TURA

"PEDALAJ KROZ AVANTURU" je naziv VIP biciklističke ture, koja je i novitet u ovom Centru za avanturistički turizam, a Adis nam je otkrio otkud ideja za ovakvom ponudom.

"Ideja je nastala kao rezultat nedostatka ponude za ljubitelje avanturističkog turizma koji su u isto vrijeme i ljubitelji biciklizma. Spojili smo sve u jedan paket koji je bogatog sadržaja, dinamičan i cjenovno prihvatljiv. Tura traje 5 dana i obilazi se Sarajevo i četiri olimpijske planine – naravno na biciklima uz pratnju profesionalnih biciklista. Tura također obuhvata atraktivne i dinamične aktivnosti kao što su vožnja žičarom, roštiljada u šumi, masaža u relax zoni na kućicama na drvetu, odmor na Begluk ljuljama/krevetima, opuštanje na bazenu, noćenje... a svi ljubitelji avanture i biciklizma više detalja mogu pogledati na našem online web shopu", pojasnio je.

Adis ističe da je za prvi termin, planiran 23.04.2024., te da je ostao mali broj mjesta i već se prave pripreme za drugi termin.

Razlog njihovih dugogodišnjih aktivnosti i širenje sadržaja ističe Adis je da se ljubiteljima avanture ponudi što raznovrsniji sadržaj, a sadržaj koji oni nude je jedinstven.

"Svakako da smatramo da naša ponuda i cjelokupne aktivnosti pozitivno utiču na sam turizam, a posebno avanturistički. Svi volimo avanturu jer prvenstveno ima pozitivan uticaj na nas, a kroz našu ponudu svi imaju priliku da unesu malo avanture u svoj život. Uvijek se trudimo da smo kreativni i da našim posjetiocima ponudimo ono što će ljubitelje avanture i adrenalina privući i zadržati", kazao je.

TURIZAM

PRVI TEAM BUILDING ONLINE SHOP

Kaže da je zainteresovanost za ovim aktivnostima velika i da su jako zadovoljni odazivom.

"Tokom proteklih godina rada na samoj organizaciji team buildinga postali smo svjesni sve veće zainteresovanosti i potražnje za istim. Ono što smo uvidjeli je nedostatak ponude, a u isto vrijeme povećanje potražnje. Sve više firmi pažnju posvećuje team building aktivnostima jer su svjesni koliko je taj vid druženja efikasan za zdravo funkcionisanje kolektiva. Iz tog razloga, ove godine smo proširili našu ponudu na nove avanturističke team building aktivnosti te smo svim zainteresovanim olakšali sam uvid u ono što nudimo kao i vrlo jednostavno samostalno kreiranje paketa kroz PRVI TEAM BUILDING ONLINE SHOP", pojasnio je Adis.

Ističe da su najpopularniji paketi AIRSOFT VIP PAKET I RELAX VIP PAKET.

"Također bismo izdvojili popularne aktivnosti među našim posjetiocima kao što su biciklizam, terensko jahanje konja, veliki broj pažljivo osmišljenih team building igara i sl", rekao je.

turizam

Da bi došli u Bosnu i Hercegovinu, strane turiste najviše motivira prilika da uživaju u avanturističkom turizmu i oni se kako Adis ističe, najčešće odlučuju na airsoft s obzirom da kroz njega imaju priliku da se bliže upoznaju sa našom planinom Igman, da osjete njene ljepote, kao i da dožive jedno nezaboravno iskustvo.

"Pored Igmana, imamo još tri terena koji su također turistima atraktivni. Uz airsoft najčešće biraju i safari vožnju vojnim kamionom, roštiljadu u dubokoj šumi, planinski biciklizam, planinarenje, terensko jahanje konja, vožnju quadovima i druge", kazao nam je Adis.

SPREMNI ZA LJETNU SEZONU

Naglašava da je Centar za avanturistički turizam i team building spreman za ljetnu sezonu i da sa nestrpljenjem očekuju nova druženja.

"Veliki je broj aktivnosti koje naš  Centar za avanturistički turizam i team building nudi i svakako planiramo uvesti još bogatiji sadržaj. Uvijek radimo na novitetima i našim posjetiocima nudimo aktivnosti koje su jedinstvene i atraktivne i upravo je to jedan od razloga zašto smo prvo i jedino mjesto za avanturistički turizam i team building koje je sveobuhvatno", poručio je na kraju razgovora.

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza